Правила вибору скляного посуду у "Сніданку. Вихідний"

Гарний скляний посуд: правила вибору
Freepik

У "Сніданку. Вихідний" пояснили, як правильно обрати якісний скляний посуд, та чи можна ставити його на плиту.

Поділитися:

Зробити обідній стіл затишними та привабливим можуть не лише смачні страви, а й естетичний посуд. Однак у мережі є чимало відео, як гарні каструлі просто вибухають на плитах. З чим це пов'язано? Як підібрати не лише привабливий, а й і якісний скляний посуд? На ці та інші питання відповіла регіональний менеджер мережі магазинів посуду та текстилю Юлія Чалих у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запечена паста аль форне: покроковий рецепт від Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний"

Як обрати красивий та безпечний посуд

Потрібно розрізняти два види скляного посуду. Один призначений для приготування — термостійке або ж жароміцне. Інше використовують для сервірування — загартоване скло. Їх суттєва різниця полягає у хімічному складі, запевняє експертка:

"Термостійкий відрізняється від звичайного для сервірування тим, що його можна ставити у духовку. Контейнери, які ми використовуємо для зберігання в холодильнику чи розігріву мікрохвильовці — це одне, а жаростійкий посуд можна також ставити на плити".

Якісний посуд для приготування

  • не має сколів
  • не має гострих кутів
  • не має великої кількості бульбашок і вкраплень
  • не має напливів
  • ма зручні ручки
  • має прозоре скло
  • кришка щільно прилягає

Чайник

Фото: Unsplash

Жароміцний посуд не можна:

►Ставити із гарячого в холодне і навпаки.

►Брати мокрими рушниками та прихватками.

►Ставити на мокру, холодну металічну поверхню.

Чому вибухають скляні каструлі 

Експертка пояснює, що це зумовлено неправильним використанням. Скляні каструлі не можна просто ставити на плиту, для цього потрібен спеціальний адаптер, який розсікає вогонь та рівномірно розподіляє його по дну посуду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Сніданку з 1+1" розповіли, як правильно зберігати груші, яблука, шипшину та глід взимку

Плюси скляного посуду

  • екологічність
  • здорове харчування
  • довго тримає температуру
  • можна одразу використовувати для сервірування

Як вибрати якісний скляний посуд та як його правильно використовувати – Юлія Чалих у "Сніданку. Вихідний", що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.