У "Сніданку з 1+1" розповіли, як правильно зберігати груші, яблука, шипшину та глід взимку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як зберігати яблука, груші, глід та шипшину взимку ‒ корисні поради
Freepik

Груші, яблука та ягоди взимку: правила зберігання у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Найкориснішими та найпопулярнішими фруктами і ягодами взимку беззаперечно є груші, яблука, шипшина та глід. Який продукт примхливий, а що можна просто винести на балкон? Як правильно зберігати фрукти та ягоди під час холодів, розповіла кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич у "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за взуттям взимку

Як зберігати груші взимку

Обирайте для запасів груші лише зимових сортів. Обдивіться кожен плід: м'які довго лежати не будуть. Груші виділяють газ етилен, який може спричинити гниття інших овочів та фруктів поряд. Окремо плоди потрібно "ізолювати" одну від одної, загорнувши в папір, пергамент чи паперовий пакетик, та складіть у картонну коробку. Зберігати цей фрукт потрібно у приміщенні з високою вологістю та температурою близькою до нуля. 

"Далі ми повинні кожні два-три тижні перевіряти стан наших груш. Якщо помітили, що груша стала м'якою або з'явилися ознаки гниття, то більше її зберігати не можна", — пояснює експертка.

Груші

Як зберігати яблука взимку

Щодо умов зимування, яблука схожі до груш. Вони також виділяють етилен, тому їх потрібно скласти в окрему коробку та перестелити соломою чи чимось сухим. Зберігайте у приміщенні з високою вологістю та температурою близько +5 градусів. Перевіряйте цілісність плодів раз на місяць.

Яблука

Як зберігати сушену шипшину взимку

Сухі ягоди не примхливі, їх можна просто залишити у банці чи контейнері. Щоб висушити шипшину, викладіть її деко в один шар і залиште на кілька тижнів. Уся волога випарується без додаткових махінацій.

Шипшина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обираємо якісне козяче молоко: три поради від Костянтина Грубича

Як зберігати глід взимку

Окремі плоди поріжте і висушіть, або ж цілими винесіть на балкон. Глід морозів не боїться, тож можете не хвилюватися за його цілісність. Важливо не мити ягоди заздалегідь — так вони довше простоять.

Глід

Фото: Unsplash, Freepik

Як правильно зберігати груші, яблука і шипшину взимку? Поради від Дарії Дорошкевич у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

Новини по темі