Березень - для багатьох є стартом сезону окрошки. Саме з її появою на обідньому столі і справді відчувається прихід весни. Кулінарний експерт Сніданку з 1+1 Євген Клопотенко зазвичай не шанує традиційні страви, які перекочували в наш раціон з радянської культури, і закликає українців частіше експериментувати. Що він думає про окрошку, і як її рекомендує готувати – дізнавайтеся з перших вуст.
«Мені подобається поєднувати непоєднуване на кухні і пробувати щось нове. Тому збрешу, якщо скажу, що всім раджу готувати окрошку.
Але окрошка 8 березня - це як і олів'є на Новий рік, - практично те, без чого свято не настане.
І якщо вже ви вирішили її приготувати, рекомендую додати цікавих інгредієнтів. Наприклад, докторську ковбасу замініть куркою, а краще телятиною. Запечіть її в духовці при 180 градусах, поки вона не стане м'якою і буде легко відділятися від кістки. Зазвичай на це йде півтори години. Так ви отримаєте божественно ніжний смак страви. Я люблю додати в окрошку хрустку селеру. А для заправки рекомендую з'єднати сироватку і квас - це ідеальне поєднання молочного і солодкого, а бульбашки квасу додадуть яскравих ноток страви», - розповідає експерт Сніданку з 1+1.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ОКРОШКИ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА:
Для основи:
Свинячі реберця – 4 шт.
Куряче яйце – 1 шт.
Огірок – 150 г
Редька – 250 г
Цибулеве стебло – 1 шт.
Стебло селери – 1 шт.
Кріп – 8 гілочок
Сіль, перець – за смаком
Для заправки:
Квас світлий – 300 мл
Сироватка або кефір – 200 мл
Сметана – 100 г
Гірчиця (американська) – 1 ч.л.
Сіль – за смаком
Фото: прес-служба Євгена Клопотенко
ЯК ГОТУВАТИ ОКРОШКУ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА:
1. Свинячі ребра солимо і перчимо. Відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після - даємо охолонути і зрізаємо з них м'ясо.
2. Яйце варимо круто 10 хвилин. Огірок, редис, цибулю і селеру миємо й дрібно нарізаємо. Кріп моєму, відрізаємо стебло і дрібно нарізаємо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматна шарлотка з грушею (рецепт)
3. Готуємо заправку. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку.
4. Викладіть всі інгредієнти у велику каструлю і залийте заправкою. Поставте в холодильник мінімум на годину.
Більше рецептів від Євгена Клопотенко дивіться в ефірі програми Сніданок. Вихідний на каналі 1+1, а також на сайті klopotenko.com