Особлива окрошка від Євгена Клопотенка до 8 березня

Окрошка від Євгена Клопотенко - рецепт
1plus1.ua

Оригінальний рецепт до свята всіх жінок.

Поділитися:

Березень - для багатьох є стартом сезону окрошки. Саме з її появою на обідньому столі і справді відчувається прихід весни. Кулінарний експерт Сніданку з 1+1 Євген Клопотенко зазвичай не шанує традиційні страви, які перекочували в наш раціон з радянської культури, і закликає українців частіше експериментувати. Що він думає про окрошку, і як її рекомендує готувати  дізнавайтеся з перших вуст.

«Мені подобається поєднувати непоєднуване на кухні і пробувати щось нове. Тому збрешу, якщо скажу, що всім раджу готувати окрошку.

Але окрошка 8 березня - це як і олів'є на Новий рік, - практично те, без чого свято не настане.

І якщо вже ви вирішили її приготувати, рекомендую додати цікавих інгредієнтів. Наприклад, докторську ковбасу замініть куркою, а краще телятиною. Запечіть її в духовці при 180 градусах, поки вона не стане м'якою і буде легко відділятися від кістки. Зазвичай на це йде півтори години. Так ви отримаєте божественно ніжний смак страви. Я люблю додати в окрошку хрустку селеру. А для заправки рекомендую з'єднати сироватку і квас - це ідеальне поєднання молочного і солодкого, а бульбашки квасу додадуть яскравих ноток страви», - розповідає експерт Сніданку з 1+1.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ОКРОШКИ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА:

Для основи:

Свинячі реберця – 4 шт.

Куряче яйце – 1 шт.

Огірок – 150 г

Редька – 250 г

Цибулеве стебло – 1 шт.

Стебло селери – 1 шт.

Кріп – 8 гілочок

Сіль, перець – за смаком

Для заправки:

Квас світлий – 300 мл

Сироватка або кефір – 200 мл

Сметана – 100 г

Гірчиця (американська) – 1 ч.л.

Сіль – за смаком

Фото: прес-служба Євгена Клопотенко

ЯК ГОТУВАТИ ОКРОШКУ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА: 

1. Свинячі ребра солимо і перчимо. Відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після - даємо охолонути і зрізаємо з них м'ясо.
2. Яйце варимо круто 10 хвилин. Огірок, редис, цибулю і селеру миємо й дрібно нарізаємо. Кріп моєму, відрізаємо стебло і дрібно нарізаємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматна шарлотка з грушею (рецепт)

3. Готуємо заправку. Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку.
4. Викладіть всі інгредієнти у велику каструлю і залийте заправкою. Поставте в холодильник мінімум на годину.

Більше рецептів від Євгена Клопотенко дивіться в ефірі програми Сніданок. Вихідний на каналі 1+1, а також на сайті klopotenko.com