У програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров розповів, як приготувати надзвичайно ніжний та легкий тирамісу з вівсяного печива.
Дивіться також, як приготувати пісний лимонний кекс з грушею.
Тирамісу – традиційний італійський десерт на основі сиру «маскарпоне» з додаванням спеціального печива, кави та какао. В класичному вигляді тирамісу подають охолодженим до кави.
Пропонуємо вам вишуканий та водночас простий рецепт тирамісу з вівсяного печива та полуниці, який можна приготувати за кілька хвилин.
ТИРАМІСУ: ІНГРЕДІЄНТИ
Вівсяне печиво – 50 г
Холодна кава – 100 мл
Сметана (25% жирності) – 200 мл
Шоколад – одна плитка
Заморожена полуниця – 200 г
Цедра половини 1 лимона
Ванільний цукор – 2 ч.л.
Цукрова пудра – 2 ст.л.
Дрібка кориці та мускатного горіха
ТИРАМІСУ: ПРИГОТУВАННЯ
Обирайте саме жирну сметану. Вона дозволить крему для тирамісу добре збитися, - зазначає Едуард Насиров.
Готову страву посипати зверху тертим шоколадом та подавати охолодженою до кави.
Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився рецептом солодких кексів з бананом і вівсянкою.