Пісний лимонний кекс з грушею від Едуарда Насирова
Читайте, як приготувати ніжний кекс за порадами кулінарного блогера.
7 страв, які урізноманітнять меню на Великий пістУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом смачного пісного кексу з грушею.
Читайте також: Коли починається Великий піст 2017 і що не можна їсти в ці дні.
Зазвичай люди, які дотримуються посту, своє меню намагаються підбирати з продуктів рослинного походження: овочів, фруктів, а також різноманітних круп. Вважається, що у цей період неможливо поласувати смачною випічкою, оскільки за традиційною рецептурою у ній обов’язково мають бути яйця та молоко.
Проте експерт з вегетаріанської кухні впевнений, що пісна випічка нічим не поступається класичній.
ЛИМОННИЙ КЕКС: ІНГРЕДІЄНТИ
Кокосове молоко – 250 мл
Манна крупа – 300 г
Пшеничне борошно – 80 г
Цукор – 200 г
Олія – 120 мл
Цедра 2 лимонів
Груші – 3 шт.
Кокосова стружка – 50 г
Розпушувач для тіста – 2 ч.л.
ЛИМОННИЙ КЕКС: ПРИГОТУВАННЯ
- Борошно, манку та розпушувач перемішати у мисці. Туди ж натерти лимонну цедру.
- В сотейник насипати цукор і вилити кокосове молоко. Вкинути трохи чебрецю та поставити на невеликий вогонь.
Готувати потрібно до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться, - підкреслює Едуард Насиров.
- До суміші з борошна та манки додати рослинну олію та кокосову стружку. Влити також потрібно туди і гаряче кокосове молоко. Усе ретельно перемішати.
- Груші очистити від серцевини та нарізати тонкими скибками.
- У форму для кексу вистелити пергамент та додати туди тісто. Розрівняти лопаткою та викласти зверху груші.
- Запікати в духовці при температурі 180 градусів 50-60 хвилин.
Готовий кекс можна присипати цукровою пудрою та листочками свіжого чебрецю.
Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився рецептом шоколадного кексу з чорницею.