Пісний лимонний кекс з грушею від Едуарда Насирова

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Читайте, як приготувати ніжний кекс за порадами кулінарного блогера.

Поділитися:

7 страв, які урізноманітнять меню на Великий пістУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом смачного пісного кексу з грушею.

Читайте також: Коли починається Великий піст 2017 і що не можна їсти в ці дні.

Зазвичай люди, які дотримуються посту, своє меню намагаються підбирати з продуктів рослинного походження: овочів, фруктів, а також різноманітних круп. Вважається, що у цей період неможливо поласувати смачною випічкою, оскільки за традиційною рецептурою у ній обов’язково мають бути яйця та молоко.

Проте експерт з вегетаріанської кухні впевнений, що пісна випічка нічим не поступається класичній.

ЛИМОННИЙ КЕКС: ІНГРЕДІЄНТИ

Кокосове молоко – 250 мл

Манна крупа – 300 г

Пшеничне борошно – 80 г

Цукор – 200 г

Олія – 120 мл

Цедра 2 лимонів

Груші – 3 шт.

Кокосова стружка – 50 г

Розпушувач для тіста – 2 ч.л.

ЛИМОННИЙ КЕКС: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Борошно, манку та розпушувач перемішати у мисці. Туди ж натерти лимонну цедру.
  2. В сотейник насипати цукор і вилити кокосове молоко. Вкинути трохи чебрецю та поставити на невеликий вогонь.

Готувати потрібно до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться, - підкреслює Едуард Насиров.

  1. До суміші з борошна та манки додати рослинну олію та кокосову стружку. Влити також потрібно туди і гаряче кокосове молоко. Усе ретельно перемішати.
  2. Груші очистити від серцевини та нарізати тонкими скибками.
  3. У форму для кексу вистелити пергамент та додати туди тісто. Розрівняти лопаткою та викласти зверху груші.
  4. Запікати в духовці при температурі 180 градусів 50-60 хвилин.

Готовий кекс можна присипати цукровою пудрою та листочками свіжого чебрецю.

Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився рецептом шоколадного кексу з чорницею.

Новини по темі