Тирамісу з вівсяним печивом від Едуарда Насирова
Читайте, як приготувати ніжний десерт з полуницею за рецептурою кулінарного блогера.
Як швидко приготувати шоколадні цукерки вдома: Рецепти Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров розповів, як приготувати надзвичайно ніжний та легкий тирамісу з вівсяного печива.
Дивіться також, як приготувати пісний лимонний кекс з грушею.
Тирамісу – традиційний італійський десерт на основі сиру «маскарпоне» з додаванням спеціального печива, кави та какао. В класичному вигляді тирамісу подають охолодженим до кави.
Пропонуємо вам вишуканий та водночас простий рецепт тирамісу з вівсяного печива та полуниці, який можна приготувати за кілька хвилин.
ТИРАМІСУ: ІНГРЕДІЄНТИ
Вівсяне печиво – 50 г
Холодна кава – 100 мл
Сметана (25% жирності) – 200 мл
Шоколад – одна плитка
Заморожена полуниця – 200 г
Цедра половини 1 лимона
Ванільний цукор – 2 ч.л.
Цукрова пудра – 2 ст.л.
Дрібка кориці та мускатного горіха
ТИРАМІСУ: ПРИГОТУВАННЯ
- Заморожену полуницю перетерти через сито, додати трохи цукрової пудри та ванільний цукор.
Обирайте саме жирну сметану. Вона дозволить крему для тирамісу добре збитися, - зазначає Едуард Насиров.
- Сметану викласти в окрему миску, додати цукрову пудру та збити вінчиком.
- Цедру половини лимона натерти та вкинути до збитої сметани. До маси також додати дрібку кориці, мускатного горіха та ванільний цукор.
- Вівсяне печиво вмочити у каві та викласти на дно посудини для тирамісу. Зверху викласти сметанний крем, полити ягідним соусом. Повторити процедуру кілька разів, доки посудина не буде заповнена.
Готову страву посипати зверху тертим шоколадом та подавати охолодженою до кави.
Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився рецептом солодких кексів з бананом і вівсянкою.