5 оригінальних страв з хурми, які розкриють її смак

Приготуйте оригінальну страву до вашого столу.

Хурма - не лише надзвичайно смачна, а й корисна страва. Це тропічна рослина, яку дарують нам сонячні краї у холодну пору. Хурма містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію. Вживання хурми стимулює виведення зайвої рідини, підтримує красу шкіри, попереджає старіння та зміцнює імунітет. Ми приготували для вас підбірку корисних рецептів із хурми, якими насолоджуватиметься уся родина. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів супу з гарбуза на будь-який смак

ЗАПЕЧЕНА ХУРМА

Loading...

Інгредієнти:

Хурма – 4 шт.

Кориця – 1 ч. л.

Ром – 1 ст. л.

Мед – 1 ст. л.

Вівсяні пластівці – 100 г

Волоський горіх – 70 г.

Мускатний горіх – 70 г.

Приготування

1. Зрізати із хурми капелюшок. Вийняти серцевину і помістити її в окрему посудину. 

2. У формочку для запікання помістити хурму.

3. Приготувати начинку. Змішати серцевину хурми з горіхами, корицею, мускатним горіхом, вівсяними пластівцями, ромом та медом. 

4. Наповнити начинкою хурму. Випікати протягом 15 хв. при температурі 200 градусів. 

ПАНАКОТА З ХУРМИ 

Loading...

Інгредієнти:

Вершки - 400 г

Молоко - 60 мл

Імбир - 20 г

Цукор - 4 ст. л.

Вода - 30 мл

Пектин - 1 ч. л.

Желатин - 12 г

Хурма - 100 г

Приготування:

1. Налити молоко у сотейник. Додати вершків. 

2. Додати желатин і цукор.

3. Нагріти суміш на невеликому вогні, час від часу помішуючи.

4. Додати натертий імбир. 

5. Вилити суміш у склянки. Дочекатися, поки желе трохи охолоне і залити його у холодильнику на 2 год.

6. Очистити хурму. Нарізати її на шматочки та помістити у каструлю.

7. Додати води, цукру та пектину. Довести до кипіння. 

8. Вийняти желе і залити його зверху джемом із хурми. 

ПЕЧИВО З ХУРМИ

Loading...

Інгредієнти:

Хурма - 300 г

Борошно - 300 г

Сода - 3 г

Кориця - 5 г

Мускатний горіх

Сіль 

Цукор - 100 г

Вершкове масло - 50 г

Яйце - 1 шт.

Волоський горіх

Журавлина 

Приготування:

1. Розрізати хурму навпіл і помістити її у блендер. Перемішати. 

2. В окремій посудині змішати борошно, соду, корицю, мускатний горіх та сіль. Перемішати. Додати мелений волоський горіх та сушену журавлину. 

3. В окремій посудині змішати цукор та вершкове масло. Розбити у суміш яйце. Змішати блендером. 

4. Змішати дві суміші. Додати хурму. 

5. Застелити деко пергаментом. Викласти тісто невеликими шматочками.

6. Готувати печиво протягом 15 хв. при температурі 175 градусів. 

ДЕСЕРТ З СИРОМ ТА ХУРМОЮ

Loading...

Інгредієнти:

Сир - 100 г

Вершки - 50 мл

Цукор - 2 ст. л. 

Хурма - 1 шт.

Приготування:

1. Змішати у чаші блендера сир та вершки. 

2. Розігріти пательню, висипати цукор. Перетворити його на карамель.

3. Додати на пательню хурму.

4. У склянки вилити сирну суміш та прикрасити шматочками хурми. 

НАПІЙ З ХУРМОЮ

Loading...

Інгредієнти:

Гарбуз - 200 г

Хурма - 1 шт.

Морквяний сік - 100 мл

Приготування

1. Змішати у чаші блендера великі шматки гарбуза, хурму та морквяний сік. 

2. Вилити напій у склянку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

Більше новин