Хурма - не лише надзвичайно смачна, а й корисна страва. Це тропічна рослина, яку дарують нам сонячні краї у холодну пору. Хурма містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію. Вживання хурми стимулює виведення зайвої рідини, підтримує красу шкіри, попереджає старіння та зміцнює імунітет. Ми приготували для вас підбірку корисних рецептів із хурми, якими насолоджуватиметься уся родина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів супу з гарбуза на будь-який смак
ЗАПЕЧЕНА ХУРМА
Loading...
Інгредієнти:
Хурма – 4 шт.
Кориця – 1 ч. л.
Ром – 1 ст. л.
Мед – 1 ст. л.
Вівсяні пластівці – 100 г
Волоський горіх – 70 г.
Мускатний горіх – 70 г.
Приготування:
1. Зрізати із хурми капелюшок. Вийняти серцевину і помістити її в окрему посудину.
2. У формочку для запікання помістити хурму.
3. Приготувати начинку. Змішати серцевину хурми з горіхами, корицею, мускатним горіхом, вівсяними пластівцями, ромом та медом.
4. Наповнити начинкою хурму. Випікати протягом 15 хв. при температурі 200 градусів.
ПАНАКОТА З ХУРМИ
Loading...
Інгредієнти:
Вершки - 400 г
Молоко - 60 мл
Імбир - 20 г
Цукор - 4 ст. л.
Вода - 30 мл
Пектин - 1 ч. л.
Желатин - 12 г
Хурма - 100 г
Приготування:
1. Налити молоко у сотейник. Додати вершків.
2. Додати желатин і цукор.
3. Нагріти суміш на невеликому вогні, час від часу помішуючи.
4. Додати натертий імбир.
5. Вилити суміш у склянки. Дочекатися, поки желе трохи охолоне і залити його у холодильнику на 2 год.
6. Очистити хурму. Нарізати її на шматочки та помістити у каструлю.
7. Додати води, цукру та пектину. Довести до кипіння.
8. Вийняти желе і залити його зверху джемом із хурми.
ПЕЧИВО З ХУРМИ
Loading...
Інгредієнти:
Хурма - 300 г
Борошно - 300 г
Сода - 3 г
Кориця - 5 г
Мускатний горіх
Сіль
Цукор - 100 г
Вершкове масло - 50 г
Яйце - 1 шт.
Волоський горіх
Журавлина
Приготування:
1. Розрізати хурму навпіл і помістити її у блендер. Перемішати.
2. В окремій посудині змішати борошно, соду, корицю, мускатний горіх та сіль. Перемішати. Додати мелений волоський горіх та сушену журавлину.
3. В окремій посудині змішати цукор та вершкове масло. Розбити у суміш яйце. Змішати блендером.
4. Змішати дві суміші. Додати хурму.
5. Застелити деко пергаментом. Викласти тісто невеликими шматочками.
6. Готувати печиво протягом 15 хв. при температурі 175 градусів.
ДЕСЕРТ З СИРОМ ТА ХУРМОЮ
Loading...
Інгредієнти:
Сир - 100 г
Вершки - 50 мл
Цукор - 2 ст. л.
Хурма - 1 шт.
Приготування:
1. Змішати у чаші блендера сир та вершки.
2. Розігріти пательню, висипати цукор. Перетворити його на карамель.
3. Додати на пательню хурму.
4. У склянки вилити сирну суміш та прикрасити шматочками хурми.
НАПІЙ З ХУРМОЮ
Loading...
Інгредієнти:
Гарбуз - 200 г
Хурма - 1 шт.
Морквяний сік - 100 мл
Приготування:
1. Змішати у чаші блендера великі шматки гарбуза, хурму та морквяний сік.
2. Вилити напій у склянку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру