Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

5 оригінальних страв з хурми, які розкриють її смак

Приготуйте оригінальну страву до вашого столу

Хурма - не лише надзвичайно смачна, а й корисна страва5 правил, які допоможуть не викидати їжу і заощадити. Це тропічна рослина, яку дарують нам сонячні краї у холодну пору. Хурма містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію. Вживання хурми стимулює виведення зайвої рідини, підтримує красу шкіри, попереджає старіння та зміцнює імунітет. Ми приготували для вас підбірку корисних рецептів із хурми, якими насолоджуватиметься уся родина. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів супу з гарбуза на будь-який смак

ЗАПЕЧЕНА ХУРМА

Інгредієнти:

Хурма – 4 шт.

Кориця – 1 ч. л.

Ром – 1 ст. л.

Мед – 1 ст. л.

Вівсяні пластівці – 100 г

Волоський горіх – 70 г.

Мускатний горіх – 70 г.

Приготування

1. Зрізати із хурми капелюшок. Вийняти серцевину і помістити її в окрему посудину. 

2. У формочку для запікання помістити хурму.

3. Приготувати начинку. Змішати серцевину хурми з горіхами, корицею, мускатним горіхом, вівсяними пластівцями, ромом та медом. 

4. Наповнити начинкою хурму. Випікати протягом 15 хв. при температурі 200 градусів. 

ПАНАКОТА З ХУРМИ 

Інгредієнти:

Вершки - 400 г
Молоко - 60 мл
Імбир - 20 г
Цукор - 4 ст. л.
Вода - 30 мл
Пектин - 1 ч. л.
Желатин - 12 г
Хурма - 100 г

Приготування:

1. Налити молоко у сотейник. Додати вершків. 
2. Додати желатин і цукор.
3. Нагріти суміш на невеликому вогні, час від часу помішуючи.
4. Додати натертий імбир. 
5. Вилити суміш у склянки. Дочекатися, поки желе трохи охолоне і залити його у холодильнику на 2 год.
6. Очистити хурму. Нарізати її на шматочки та помістити у каструлю.
7. Додати води, цукру та пектину. Довести до кипіння. 
8. Вийняти желе і залити його зверху джемом із хурми. 

ПЕЧИВО З ХУРМИ5 ідей надсмачних ход-догів, які можна приготувати на вихідних

Інгредієнти:

Хурма - 300 г
Борошно - 300 г
Сода - 3 г
Кориця - 5 г
Мускатний горіх
Сіль 
Цукор - 100 г
Вершкове масло - 50 г
Яйце - 1 шт.
Волоський горіх
Журавлина 

Приготування:

1. Розрізати хурму навпіл і помістити її у блендер. Перемішати. 
2. В окремій посудині змішати борошно, соду, корицю, мускатний горіх та сіль. Перемішати. Додати мелений волоський горіх та сушену журавлину. 
3. В окремій посудині змішати цукор та вершкове масло. Розбити у суміш яйце. Змішати блендером. 
4. Змішати дві суміші. Додати хурму. 
5. Застелити деко пергаментом. Викласти тісто невеликими шматочками.
6. Готувати печиво протягом 15 хв. при температурі 175 градусів. 

ДЕСЕРТ З СИРОМ ТА ХУРМОЮ5 секретів ідеального еклера

Інгредієнти:

Сир - 100 г
Вершки - 50 мл
Цукор - 2 ст. л. 
Хурма - 1 шт.

Приготування:

1. Змішати у чаші блендера сир та вершки. 
2. Розігріти пательню, висипати цукор. Перетворити його на карамель.
3. Додати на пательню хурму.
4. У склянки вилити сирну суміш та прикрасити шматочками хурми. 

НАПІЙ З ХУРМОЮ

Інгредієнти:

Гарбуз - 200 г
Хурма - 1 шт.
Морквяний сік - 100 мл

Приготування

1. Змішати у чаші блендера великі шматки гарбуза, хурму та морквяний сік. 
2. Вилити напій у склянку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

2017-12-20
Більше новин