5 порад, які допоможуть швидко зняти стрес на роботі

Як повернути спокій під час робочого дня?

Негативні емоції або відчуття роздратування на роботі — звична справа для багатьох. Виявляється, покращити свій моральний стан та впоратися з поганим настроєм дуже просто. І для цього навіть не знадобиться йти у відпустку або чекати завершення робочого дня. Беріть до уваги 5 ефективних лайфхаків, які швидко повернуть вам спокій!

Правильне дихання

Кілька глибоких вдихів заспокоять тіло і наситять мозок киснем. До того ж, це дасть додаткові секунди на гальмування емоцій, і ви уникнете різких слів або вчинків. Якщо є можливість, подихайте свіжим повітрям — це посилить заспокійливий ефект.

Рух

Як варіант, пройдіться хоча б до кулера з водою або до сусіднього кабінету. Рух запускає відновлення парасимпатичної нервової системи, завдяки чому емоційна стабільність повертається швидше.

Переключіть увагу

Подивіться на щось миле і добре: фото цуценят або кошенят, відео з дитинчатами морських котиків чи дельфінів, які граються. Це збалансує емоції і знизить градус напруги.

Ароматерапія

Заведіть аптечку з ароматичними оліями. Легкий запах бергамоту і грейпфруту подарує відчуття свіжості та допоможе розслабитися, а приємний солодкуватий аромат сандалу змусить посміхнутися і заспокоїть.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красуня-супермодель назвала продукт, що дарує енергію та позбавляє від стресу 

Заземлення

Зосередьте увагу на своїх ногах. Можете навіть роззутися і стати босоніж на підлогу: відчуєте як тверда опора допомогає зупинити істерику і повернути здоровий глузд.

Та пам’ятайте: стрес і негативні емоції не лише позначаються на працездатності, а й завдають шкоди здоров’ю.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обмежити вживання м’яса без шкоди для здоров’я

Більше новин