Як обмежити вживання м’яса без шкоди для здоров’я

Дізнавайтесь, як змінитесь, зменшивши кількість м’яса в раціоні.

Експерт Сніданку з 1+1, дієтолог Наталя Самойленко розповіла, чому не варто вживати червоне м’ясо.

«Коли ми їмо багато черевного м’яса, в організмі виникає надлишок такої речовини, як гомоцистеїн. Це амінокислота з токсичними властивостями. Саме її «заслугами» є ризики виникнення раку та серцево-судинних захворювань. Червоні сорти м’яса підвищують інсулін. До того ж це маркер старіння», — зауважила дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 овочів, які сприяють довголіттю

Фото: unsplash.com

ПЕРЕВАГИ ЗМЕНШЕННЯ М’ЯСА В РАЦІОНІ

1. Зниження ризику виникнення раку.

2. Зміцнення серцево-судинної системи.

3. Продовження тривалості життя.

4. Струнке тіло.

Варто пам’ятати, що відмова від м’яса викличне зменшення надходження в організм заліза, м’ясного білка та вітаміну В12. Однак ці важливі для організму речовини можна знайти в бобових (квасолі, гороху, нуті, чечевиці) та рослинних продуктах.

Якщо ви готові відмовитися від м’яса, краще робити це поступово. Наприклад, спершу перейти на біле м’ясо та рибу, додати до раціону бобові.

Не уявляєте життя без м’яса? Тоді дотримуйтеся міри у його вживанні. Так, посмакувати м’ясом можна 1-2 рази на тиждень. Порція для жінки – півдолоні, для чоловіка – неповна долоня. Враховуйте й товщину м’ясного шматка — 1-1,5 см.

Щоб ваше харчування приносило більше користі організму, радимо почитати наступні матеріали:

1. 7 легких рецептів для корисної та низькокалорійної вечері

2. Аніта Луценко назвала продукт, від якого старіє шкіра

3. Дієтолог Наталія Самойленко назвала ТОП-3 дієві поради, які допоможуть схуднути

4. 5 продуктів, які не такі корисні, як ви думали

5. 5 продуктів, що повільно вбивають здоров’я

Більше новин