Народний шеф-кухар Руслан Сенічкін у програмі «Сніданок з 1+1» поділився рецептом калити до Дня святого Андрія.
Здавна свято Андрія чи Калита було одним із найулюбленіших серед молоді. Це своєрідне свято культу сонця та шлюбних обрядів, яке відзначають 13 грудня. Недарма калиту випікають у формі сонця і змазують жовтогарячим медом. Незважаючи на те, що свято Калити припадає на період строгого посту, молодь ніколи не втрачала можливості гучно та весело його провести.
Ведучий програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін пропонує долучитися до святкування Андрія та приготувати обрядову калиту.
КАЛИТА – ІНГРЕДІЄНТИ:
Яйце – 2 шт
Мак – 30г
Мед – 2 ст.л.
Сода – 1 ст.л.
Цукор – 5 ст.л.
Борошно – 400г
Молоко – 170 мл
Вершкове масло – 30г
Волоський горіх – 40г
Калита обов'язково повинна бути круглою, адже вона символізує сонце. – нагадує Руслан Сенічкін.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити волоські горіхи і мигдаль.
У цей день, окрім калити, готують вареники з різноматними пісними начинками (капустою, картоплею, вишнями, квасолею), каші, горох, гриби та рибу.
Готуйте калиту за рецептом Руслана Сенічкіна і не забувайте стародавні українські традиції!
Нагадаємо, нещодавно психолог Наталя Підлісна розповіла, як почати Новий рік на хвилі успіху і позитиву.