Як приготувати шоколадний пиріг: рецепт від Руслана Сенічкіна

Суперсмачний, поживний та корисний пиріг!

Ведучий ранкового проєкту "Сніданок з 1+1", який виходить щодня з 07:00 до 11:00, Руслан Сенічкін поділився рецептом поживного шоколадного пирога.

"Інгредієнти цієї здоби підвищують імунітет, покращують настрій, додають сил та енергії, оскільки містять в собі не лише мікроелементи, а й вітаміни, що поліпшують зір, самопочуття тощо. Отже, пропоную приготувати суперсмачний, поживний та корисний пиріг", — каже Руслан Сенічкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві хачапурі на сковорідці: рецепт швидкого сніданку від Руслана Сенічкіна

Шоколадний пиріг: рецепт

  • Оливкова олія для смаження - 150 г;
  • Порошок како - 50 г;
  • Окріп - 125 мл;
  • Стручок ванілі - 1шт (або 3-4 г ванільного цукру);
  • Сода - 2 г (1/4 чайної ложки);
  • Сіль - 1-2 дрібка;
  • Цукор тростинний - 200 г;
  • Яйце - 3 шт;
  • Цукрова пудра, терта цедра лимону чи апельсину - для оздоблення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ікра з баклажанів по-одеськи: рецепт від Руслана Сенічкіна

Рецепт шоколадного пирога від Руслана Сенічкіна

1. Перемолоти 150 г мигдалю у блендері чи кавомолці з додаванням 10–15 г цукру.

2. Довести до кипіння 125 мл води, просіяти туди три столові ложки (50–60 г) какао-порошку та збити блендером до однорідної маси.

3. Збити 3 яйця з насінням одного стручка ванілі або 1 ч. л. ванільного цукру, 200 г тростинного цукру та 150 г оливкової олії. Збивати блендером до повного розчинення інгредієнтів.

4. Додати до яєчної маси какао та чайну ложку соди. Ще раз усе ретельно перемішати.

5. Форму для запікання змастити оливковою олією, викласти туди тісто, відправити в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати 45 хвилин.

6. Перед подачею посипати пиріг цукровою пудрою та тертою цедрою.

Дивіться також, як приготувати смачні панкейки з авокадо та ікрою минтая за порадами Руслана Сенічкіна та Людмили Барбір.

Loading...

Більше новин