Справжня одеська класика: ікра з баклажанів за рецептом Руслана Сенічкіна
Руслан Сенічкін поділився простим і смачним рецептом ікри з баклажанів по-одеськи.
Руслан Сенічкін у Сніданку з 1+1 розповів, як приготувати смачну одеську закуску, без якої неможливо уявити кінець літа та початок осені – ікру з баклажанів.
Поки сезон баклажанів триває, буде неприпустимою помилкою жодного разу не приготувати цю страву.
Ікра з баклажанів по-одеськи від Руслана Сенічкіна
Вам знадобиться:
- 2 баклажани
- 2 болгарських перці
- 4 помідори
- 100 г цибулі
- 1 ст. л. рослинної олії
- Зелень, сіль і перець — за смаком
Як приготувати:
1. Запікаємо овочі. Баклажани та болгарські перці натріть олією і відправте в духовку. Запікаємо до м'якості. Перці після запікання очистіть від шкірки і насіння, з баклажанів вийміть м'якоть.
2. Додаємо свіжі овочі. Помідори, цибулю і зубчик часнику потрібно дрібно нарізати.
3. Об'єднуємо смаки. Змішайте запечені та свіжі овочі на дошці ножем - так закуска набуває класичної одеської текстури.
4. Приправляємо та подаємо. Добавте сіль, перець і свіжу зелень. Подавайте одразу, насолоджуючись ароматом літа!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ця страва зникне зі столу першою: простий рецепт улюбленої грузинської закуски з баклажанів
