Краще за хумус: рецепт Бабагануша - східної страви з баклажанів від Єгора Гордєєва

Бабагануш: рецепт закуски з баклажанів у Сніданку з 1+1

Бабагануш - це ніжна, ароматна страва, яка відображає смакову гаму Близького Сходу. Вона нагадує хумус, але замість нуту в основі - печені баклажани, що надають страві особливої текстури та димного присмаку. Соковита та легка, ця закуска змагається за звання національної гордості в Ізраїлі, Єгипті, Лівані та Сирії. А ідеальним доповненням цієї страви стануть свіжоспечені грінки. Покроковий рецепт Бабагануша показав Єгор Гордєєв в Сніданку з 1+1.

Інгредієнти:

  • Баклажани - 4 шт.
  • Тахіні - 100 гр.
  • Масло - 3-4 ст.л.
  • Чеснок - 2-3 зуб.
  • Зелень - за смаком
  • Соль 
  • Перець;
  • Сік половини лимона;

Приготування:

  1. Витягти з баклажанів м'якоть і помістити в блендер;
  2. Додати часник, сіль, перець, сік лимона, зелень і олію 
  3. Перемолоти в блендері до однорідності;
  4. Подавати з попередньо приготованими грінками

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трендова східна страва: рецепт легкого салату із запеченим перцем від Єгора Гордєєва

Більше новин