Ці продукти шкодять здоров'ю вашого мозку: результати нового дослідження вчених

Продукти високої обробки збільшують ризик інсульту та серцевих захворювань — дослідження.

Споживання продуктів із високим ступенем обробки потенційно шкідливе для здоров'я мозку. Детальніше про це розповіли у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна". В дослідженні вчених, де науковці вивчали понад 10 000 людей протягом 10 років, дізналися, що дієта з вмістом продуктів із високим ступенем переробки може підвищити ризик інсульту. Тоді як дієта, багата необробленими або мінімально обробленими продуктами, може допомогти знизити ці ризики.

Loading...

Небезпечні продукти з високим ступенем обробки 

  • Шоколад
  • Морозиво
  • Солодкі напої
  • Солодка випічка
  • Чіпси
  • Перероблене м'ясо
  • Ковбаси, курятина
  • Заморожена картопля фрі
  • Консервовані супи
  • Хотдоги

Негативний вплив риб'ячого жиру

Дослідники також виявили, що регулярне споживання риб'ячого жиру здоровими людьми може збільшувати ризик розвитку першого інсульту чи інфаркту. Прийом таких добавок, коли ви здорові, може призвести до дисбалансу жирних кислот, тим самим ненавмисно збільшуючи ризик серцевих захворювань. Риб'ячий жир приносить користь тільки тим, у кого вже є серцеві захворювання. Регулярне вживання цієї добавки знижувало ризик серцевої недостатності на 9%.

Користь ананасу, про яку ви не знали

Крім того, медики встановили, що ананас корисний для серця, мозку та імунної системи. При регулярному вживанні він допомагає уповільнити процес старіння шкіри. Джерело вітаміну С, апельсин, зволожує шкіру та зберігає її молодою та пружною. Ще один корисний продукт для шкіри - кавун. Він складається більш ніж на 90% з вологи і впорається із завданням зволоження шкіри. Кавун також захищає шкіру від ультрафіолету та продовжує молодість. Ще одне джерело колагену, що відповідає за молодість та свіжість шкіри - гранат. Завдяки гранату шкіра зберігає свою еластичність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Більше новин