Лариса Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій, у студії програми «Сніданок з 1+1» розповіла про умови зберігання та правила вибору якісних напівфабрикатів.
ЯК ОБРАТИ ЯКІСНИЙ НАПІВФАБРИКАТ
1. Надавайте перевагу замороженій продукції, що зберігається в упаковках. Такий товар більш захищений від небезпечних зовнішніх факторів.
Потрясіть упаковкою перед покупкою. Якщо продукт розсипається, це значить, що температурний режим не порушувався, – радить експерт.
2. Продукція, що продається на вагу здебільшого є другосортною і піддається високому рівню ризику, знаходячись у відкритому доступі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів
ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ ЗАМОРОЖЕНИХ ПРОДУКТІВ
Якщо ви відкрили упаковку з товаром, але приготували лише його частину, слід ретельно закрити пакет і покласти його до морозильної камери.
Запам’ятайте, що з моменту порушення герметичності упаковки, термін зберігання продукту стає коротшим, аніж вказано виробником, – підкреслює технолог.
Чим нижча температура у морозильній камері, тим довше напівфабрикат може зберігатися.
Українці полюбляють додавати заморожені овочі до різних страв: від омлетів і до супів. Зараз на прилавках починають з’являтися свіжі овочі, привезені із теплих заморських країн і виникає питання, якій продукції надати перевагу.
Технолог радить купувати заморожені овочі, які, як не дивно, містять більше вітамінів і до того ж значно заощаджують сімейний бюджет.
Краще купувати заморожені овочі, адже вони були упаковоні тоді, коли ще містили велику кількість вітамінів, – наголошує експерт.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як правильно обрати якісні м'ясні вироби.