Наскільки для нашого організму корисні яйця? Як часто і в якій кількості їх можна їсти? Про все це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла лікарка дієтологиня і ендокринологиня Наталія Самойленко, яка також стала експерткою проєкту з формування корисних звичок.
Наталія Самойленко говорить:
Всі яйця корисні: і курячі, і страусині, і перепелині. Вони лише мають деякі зовсім незначні відхилення по вмісту жиру та білку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно дітям їсти перші страви щодня, чи це стародавні стереотипи (розказує дієтологиня)
Дієтологиня зазначає – справді, всі яйця мають у своєму складі холестерин, але лецитин та фосфоліпіди чудово його нейтралізують. Тож не варто боятися їсти яйця. Більше того – це можна робити у будь-який період доби і доволі часто. Наталія Самойленко зауважує:
Варто їсти яйця не рідше, ніж двічі на тиждень. 5 днів на тиждень по 2 яйця – це також варіант норми.
Лікарка не радить вживати сирі яйця, бо тоді завжди є ризик зараження сальмонельозом. Крім того, сирі яйця можуть погано перетравлюватися. Також дієтологиня розповіла про омлет – не слід його готувати з молоком, бо тоді він спричинить великий викид інсуліну. А щоб омлет був пухким, молоко можна замінити водою, але не простою, а газовано.
Цікавий факт: 1 страусине яйце за розміром приблизно таке ж, як 25 курячих та 125 перепелиних.
Детальне відео про користь яєць дивіться вгорі. А тут дивіться про місяць корисних змін від "Сніданку з 1+1":
Loading...
Фото на головній сторінці: pixabay.com/Couleur