У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості морської капусти та скільки її потрібно для організму людини на день.
Читайте також: Йододефіцит: Симптоми та профілактика захворювання
Морська капуста або ламінарія – це унікальний продукт моря, який в стародавньому Китаї називали морським женьшенем. Вона є майже обов'язковим компонентом збалансованого харчування. За вмістом корисних речовин ламінарія випереджає більшість овочів та фруктів.
У порівнянні зі звичайною білокачанною капустою, ламінарія містить в 2 рази більше фосфору, в 10 разів більше магнію та в 16 разів більше заліза, - зазначає Галина Незговорова.
Як низькокалорійний продукт вона широко використовується в дієтичному харчуванні.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ ВЖИВАТИ МОРСЬКУ КАПУСТУ
Пам’ятайте, кількість корисних елементів в морській капусті зменшується при термічній обробці та при контакті з оцтом. Тому найкорисніша тільки свіжа, - підкреслює ескперт.
ЯК ВЖИВАТИ
Морську капусту вживають у будь-якому вигляді. Суху ламінарію можна додавати у більшість страв, а із сирої готують різноманітні салати.
Щоб отримати добову норму йоду достатньо 2 столові ложки сухої ламінарії. 1 чайна ложка сухої морської капусти перед їжею зменшує апетит, що сприяє схудненню.
Морська капуста додасть пікантності вашим стравам, збереже молодість та красу, - зазначає дієтолог.
Нагадаємо, не так давно дієтолог розповів, як обрати гранат та чим він корисний для організму людини.