У програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився рецептом дієтичного торта, який не зашкодить вашій фігурі.
Перед новорічними святами варто тримати себе в формі, щоб ідеально виглядати в новорічну ніч. Щоб потішити себе смачненьким і при цьому не набрати зайвих кілограмів, ведучий програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного торту «Наполеон» із буряка та сиру.
НАПОЛЕОН - ІНГРЕДІЄНТИ
Вершковий сир - 500 г
Сметана - 3 ст. л.
Імбир - 2 ст. л.
Часник - 2 зубки
Запечений буряк - 3 шт
Гранатовий соус - 2 ч. л.
Волоський горіх - 60 г.
Зелень та спеції за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
1. Вершковий сир викласти на тарілку.
Вершковий сир можна замінити звичайним кисломолочним сиром. Перед використанням його потрібно пропустити крізь сито або через блендер, - підкреслює Руслан Сенічкін.
Читайте також: 5 правил, як вибрати якісний і свіжий твердий сир.
2. Змішати сир із сметаною.
Сметана має бути досить жирною, - каже телекулінар.
3. Натерти зубчики часнику на терку і вкинути до сиру. Додати спеції за смаком.
4. Порізати зелень і вкинути до сирної суміші. Усе ретельно перемішати до однорідної консистенції.
5. Буряк помити та почистити. Додати до нього 1 ст.л. води і загорнути в фольгу. Запікати буряк потрібно при температурі 180 градусів впродовж 1 год.
Буряк краще запікати в духовці, так він не втратить своїх корисних властивостей, - зауважує Руслан Сенічкін.
6. Після того, як буряк буде готовий, потрібно нарізати його слайсами.
Читайте також: Рецепти Руслана Сенічкіна: Холодний суп із буряка.
7. Кілька слайсів буряку викласти на тарілку один на одного. Змастити «овочевий корж» сирним кремом.
8. Повторити те саме з іншими шматками буряку та крему таким чином, щоб утворився торт.
9. Зверху полити торт гранатовим соусом і посипати волоськими горіхами.
Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився рецептом низькокалорійний десерт із хурмою.