Пориньте у святкову атмосферу з ароматом імбиру та меду, адже цей десерт – ідеальний вибір для зимових вечорів, прикрашання ялинки чи подарунків для близьких.
Медово-імбирні пряники це те, що вже багато сторіч прикрашає Різдво багатьох західних країн. В XV столітті у Швеції ці пряники вважались ліками: їх пекли, аби врятуватись від проблем з травленням. А форма пряників, за легендами, пішла від британської королеви Єлизавети. У Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко показала той самий класичний рецепт імбирно-медових пряників до Різдва.
Зберігайте традиції та створюйте нові спогади разом із цими чарівними смаколиками.
Інгредієнти:
Борошно - 450 г
Цукор - 100 г
Мед - 5 ст.л.
Яйця - 3 шт.
Жовток – 1 шт.
Сода - 2 ч. л.
Кориця - ½ ч. л.
Масло - 120 г
Мелений сухий імбир - 2 ч. л.
Білок – 1 шт.
Цукрова пудра – 200 г
Лимонний сік – 1 ст.л.
Кардамон
Мускатний горіх
Приготування:
Яйця змішати з цукром і додати туди мед.
Суміш підігріти на водяній бані, аби розчинився цукор і мед.
Як тільки суміш стане однорідною, треба додати соду та спеції.
Змішати суміш із борошном і замісити тісто.
Розкатати тісто тонким пластом і вирізати фігурки.
Викласти пряники на деко і змастити яйцем.
Випікати пряники 15 хв у духовці при температурі 160 градусів
Приготувати глазур: змішати білок із цукровою пудрою і лимонною кислотою.