Ті самі різдвяні пряники: рецепт смачного зимового смаколику від Валентини Хамайко

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Дивіться рецепт смачних імбирно-медових пряників від Валентини Хамайко
Freepik

Пориньте у святкову атмосферу з ароматом імбиру та меду, адже цей десерт  – ідеальний вибір для зимових вечорів, прикрашання ялинки чи подарунків для близьких.

Поділитися:

Медово-імбирні пряники це те, що вже багато сторіч прикрашає Різдво багатьох західних країн. В XV столітті у Швеції ці пряники вважались ліками: їх пекли, аби врятуватись від проблем з травленням. А форма пряників, за легендами, пішла від британської королеви Єлизавети. У Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко показала той самий класичний рецепт імбирно-медових пряників до Різдва. 

Зберігайте традиції та створюйте нові спогади разом із цими чарівними смаколиками.

Інгредієнти:

  • Борошно - 450 г
  • Цукор - 100 г
  • Мед - 5 ст.л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сода - 2 ч. л.
  • Кориця - ½ ч. л.
  • Масло - 120 г
  • Мелений сухий імбир - 2 ч. л.
  • Білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Кардамон 
  • Мускатний горіх

Приготування:

  1. Яйця змішати з цукром і додати туди мед.
  2. Суміш підігріти на водяній бані, аби розчинився цукор і мед.
  3. Як тільки суміш стане однорідною, треба додати соду та спеції.
  4. Змішати суміш із борошном і замісити тісто.
  5. Розкатати тісто тонким пластом і вирізати фігурки.
  6. Викласти пряники на деко і змастити яйцем.
  7. Випікати пряники 15 хв у духовці при температурі 160 градусів
  8. Приготувати глазур: змішати білок із цукровою пудрою і лимонною кислотою.
  9. Прикрасити глазур'ю пряники
рецепт
Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкриваємо секрет легендарного рецепту: Юрій Горбунов показав, як легко приготувати салат Цезар

Новини по темі