Ті самі різдвяні пряники: рецепт смачного зимового смаколику від Валентини Хамайко
Пориньте у святкову атмосферу з ароматом імбиру та меду, адже цей десерт – ідеальний вибір для зимових вечорів, прикрашання ялинки чи подарунків для близьких.
Медово-імбирні пряники це те, що вже багато сторіч прикрашає Різдво багатьох західних країн. В XV столітті у Швеції ці пряники вважались ліками: їх пекли, аби врятуватись від проблем з травленням. А форма пряників, за легендами, пішла від британської королеви Єлизавети. У Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко показала той самий класичний рецепт імбирно-медових пряників до Різдва.
Зберігайте традиції та створюйте нові спогади разом із цими чарівними смаколиками.
Інгредієнти:
- Борошно - 450 г
- Цукор - 100 г
- Мед - 5 ст.л.
- Яйця - 3 шт.
- Жовток – 1 шт.
- Сода - 2 ч. л.
- Кориця - ½ ч. л.
- Масло - 120 г
- Мелений сухий імбир - 2 ч. л.
- Білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 200 г
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Кардамон
- Мускатний горіх
Приготування:
- Яйця змішати з цукром і додати туди мед.
- Суміш підігріти на водяній бані, аби розчинився цукор і мед.
- Як тільки суміш стане однорідною, треба додати соду та спеції.
- Змішати суміш із борошном і замісити тісто.
- Розкатати тісто тонким пластом і вирізати фігурки.
- Викласти пряники на деко і змастити яйцем.
- Випікати пряники 15 хв у духовці при температурі 160 градусів
- Приготувати глазур: змішати білок із цукровою пудрою і лимонною кислотою.
- Прикрасити глазур'ю пряники
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкриваємо секрет легендарного рецепту: Юрій Горбунов показав, як легко приготувати салат Цезар
Новини по темі
Рекордні морози чи тепла зима: синоптики пояснили, якою насправді буде погода в цей період — прогноз
Грецька шаурма: рецепт легендарного гіросу, який легко приготувати за 15 хвилин
Чи шкідливо мити голову щодня: трихолог назвав 4 найпопулярніші міфи про догляд за волоссям
Намазка з сала: простий український рецепт, який стане вашим улюбленим