У Сніданку з 1+1 поділились рецептом смачної італійської страви, але з сезонним українським суперфудом – гарбузом, який дарує страві ніжний солодкуватий смак і яскравий колір.
До речі, цікава італійська традиція: під тарілку з ньокі кладуть монетку – на удачу та багатство.
1. Підготувати гарбуз: очистити, нарізати кубиками і запекти 20–30 хв при 180° до м'якості. Так він буде ароматнішим, ніж варений.
2. Зробити пюре і змішати з яйцем, сіллю, перцем, мускатним горіхом та борошном. Замісити ніжне м’яке тісто.
3. Сформувати «ковбаски», нарізати шматочками та надати їм класичної форми вилкою.
4. Відварити: кинути в підсолений окріп, варити до моменту, коли спливуть. Не переварювати!
5. Обсмажити: на оливковій олії та вершковому маслі підрум'янити волоські горіхи, додати ньокі, часник, спеції. Легко підсмажити до золотистості.
6. Подача: посипати тертим пармезаном і насолоджуватись!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляно-сирні ліниві вареники: рецепт ньокі в українського стилі з ніжним вершковим соусом