Італійська страва з українським суперфудом: гарбузові ньокі за рецептом зі Сніданку з 1+1

Гарбузові ньокі: рецепт зі Сніданку з 1+1
Getty Images
Сніданок з 1+1
Поділитися:

Цієї осені пропонуємо вирушити у смакову подорож до Італії, але з українською душею і приготувати італійські ньокі з гарбузом.

У Сніданку з 1+1 поділились рецептом смачної італійської страви, але з сезонним українським суперфудом – гарбузом, який дарує страві ніжний солодкуватий смак і яскравий колір.

До речі, цікава італійська традиція: під тарілку з ньокі кладуть монетку – на удачу та багатство.

Гарбузові ньокі за рецептом зі Сніданку з 1+1

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 500 г
  • Борошно пшеничне — 280 г
  • Яйце — 1 шт
  • Масло вершкове — 60 г
  • Оливкова олія — 25 мл
  • Волоські горіхи — 20 г
  • Пармезан — 25 г
  • Мускатний горіх — 5 г
  • Чорний мелений перець — 5 г
  • Сіль — 10 г

Як приготувати:

1. Підготувати гарбуз: очистити, нарізати кубиками і запекти 20–30 хв при 180° до м'якості. Так він буде ароматнішим, ніж варений.

2. Зробити пюре і змішати з яйцем, сіллю, перцем, мускатним горіхом та борошном. Замісити ніжне м’яке тісто.

3. Сформувати «ковбаски», нарізати шматочками та надати їм класичної форми вилкою.

4. Відварити: кинути в підсолений окріп, варити до моменту, коли спливуть. Не переварювати!

5. Обсмажити: на оливковій олії та вершковому маслі підрум'янити волоські горіхи, додати ньокі, часник, спеції. Легко підсмажити до золотистості.

6. Подача: посипати тертим пармезаном і насолоджуватись!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляно-сирні ліниві вареники: рецепт ньокі в українського стилі з ніжним вершковим соусом

Новини по темі