Італійська страва з українським суперфудом: гарбузові ньокі за рецептом зі Сніданку з 1+1
Цієї осені пропонуємо вирушити у смакову подорож до Італії, але з українською душею і приготувати італійські ньокі з гарбузом.
У Сніданку з 1+1 поділились рецептом смачної італійської страви, але з сезонним українським суперфудом – гарбузом, який дарує страві ніжний солодкуватий смак і яскравий колір.
До речі, цікава італійська традиція: під тарілку з ньокі кладуть монетку – на удачу та багатство.
Гарбузові ньокі за рецептом зі Сніданку з 1+1
Інгредієнти:
- Гарбуз — 500 г
- Борошно пшеничне — 280 г
- Яйце — 1 шт
- Масло вершкове — 60 г
- Оливкова олія — 25 мл
- Волоські горіхи — 20 г
- Пармезан — 25 г
- Мускатний горіх — 5 г
- Чорний мелений перець — 5 г
- Сіль — 10 г
Як приготувати:
1. Підготувати гарбуз: очистити, нарізати кубиками і запекти 20–30 хв при 180° до м'якості. Так він буде ароматнішим, ніж варений.
2. Зробити пюре і змішати з яйцем, сіллю, перцем, мускатним горіхом та борошном. Замісити ніжне м’яке тісто.
3. Сформувати «ковбаски», нарізати шматочками та надати їм класичної форми вилкою.
4. Відварити: кинути в підсолений окріп, варити до моменту, коли спливуть. Не переварювати!
5. Обсмажити: на оливковій олії та вершковому маслі підрум'янити волоські горіхи, додати ньокі, часник, спеції. Легко підсмажити до золотистості.
6. Подача: посипати тертим пармезаном і насолоджуватись!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляно-сирні ліниві вареники: рецепт ньокі в українського стилі з ніжним вершковим соусом
