Щовівторка у Сніданку з 1+1 ведучі готують традиційні українські страви – популярні, хітові, ті, які вже знайомі, і ті, які ще невідомі. Сьогодні Руслан Сенічкін і Людмила Барбір готуватимуть голубці, але непрості, а ліниві, адже зверху немає капустяного листа.
Ліниві голубці складаються з фаршу, гречки, капусти, цибулі, моркви, кетчупу, сметани, борошна, вершкового масла, води, солі та спецій. Традиційно голубці роблять із фаршем і рисом, але сьогодні ведучі вирішили проекспериментувати і зробити голубці з гречкою замість рису. Втім, гречка тут не просто так – це полтавський варіант цієї страви.
Назва «голубці» є стародавньою. Вона походить від слова «голуб», адже готовий голубець нагадував нашим предкам грудку голуба. Також існує версія, що ми запозичили голубці у тюркських народів, які готували долму, але змінили складники. Однак рецепт долми тюрки запозичили у візантійців.
Голубці мають непросту і заплутану історію, адже їх походження приписують собі чимало країн. Наприклад, у Китаї до голубців додають гриби шиїтаке і тофу, а в Угорщині обов’язково додають паприку. Навіть в Україні в різних регіонах є свої особливості приготування цієї страви. У Карпатах використовують кукурудзяну крупу і терту картоплю, а на Полтавщині – гречку.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ці факти вас здивують: чи справді корисні заморожені овочі та фрукти