Ведучі «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір і Руслан Сенічкін провели майстер-клас з приготування плову для дітей та їх батьків. Зустріч відбулась на Київській дитячій залізниці, тож там були присутні і її учні, а також діти-переселенці з Київщини, Херсону, Харківської, Донецької областей, малозабезпечені родини, діти з сімей військовослужбовців Національної гвардії України.
У той день діткам організували багато активностей, головна з яких – майстер-клас з кулінарії з улюбленими ведучими ранкового шоу. Тож попри похмуру погоду, атмосфера на майданчику була теплою і дружньою. Охочих взяти участь у приготуванні виявилося так багато, що Людмилі і Руслану довелося організовувати на польовій кухні процес таким чином, аби заохотити якнайбільше дітей.
Попри свій малий вік, деякі дітки демонстрували неабиякі здібності у кулінарії – вправно чистили і різали моркву та цибулю, смажили м’ясо кролика та додавали спецій. Будь-яка страва виходить смачнішою, коли готується в дружньому колі з гарним настроєм! Тож Сенічкін і Барбір, спілкуючись з маленькими помічниками, розпитували про їх мрії, плани та бажання. Так, 5-річна Анюта зізналась, що найбільшою мріє є звільнення її рідного Херсону. 10-річний Ярослав з Донеччини розповів, як чекає на повернення своєї сім’ї до рідного дому, а 12-річний Даня – про мрію стати машиністом поїзда і подорожувати всією Україною.
А поки у двох величезних казанах на вогні шкварчало, кипіло, смажилося та тушкувалося, усі присутні грілися співами. Ніщо так не об’єднує, як пісня, тож «Ой, у лузі червона калина» першою заспівала Людмила Барбір, до якої залюбки приєдналися діти та батьки. А далі почалося народне караоке – діти підходили до мікрофона і співали свої улюблені пісні, серед яких безперечний фаворит – «Стефанія» Kalush Orchestra.
«Подякуємо нашим Збройним Силам України, які дали можливість нам з вами зараз тут зібратися і разом побачитися, посмакувати плов, які ми приготували разом з дітьми. Подивіться, які у нас чудові діти!», - звернувся Сенічкін.
«У цей час маємо гуртуватися всі разом. Якраз такі заходи дуже корисні – коли збираємося разом, обмінюємося усмішками, енергією, а ще й смаколиками. Останні місяці наші діти дуже мужньо всі життєві завдання проходять, якось дуже швидко подорослішали. Пишаюся нашими талановитими дітками», - сказала Барбір.
Інгредієнти:
Рис,
м’ясо кролика,
цибуля ріпчаста,
морква,
часник,
сіль,
перець гострий,
барбарис,
зіра.
1. М’ясо кролика порізати на шматочки, підсмажити в казані на олії, додати нарізану кубиками цибулю, трошки підсмажити.
2. Додати порізану брусочками моркву, підсмажити.
3. Додати води і під кришкою залишити на півгодини тушкуватися.
4. Потім висипати рис та перемішати, сіль, перець, спеції і під кришкою готувати допоки рис не стане м’яким і вода не википить.