"Згадую, і сльози навертаються на очі", — Людмила Барбір пригадала початок повномасштабної війни та зворушливе прощання сина з татом

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Людмила Барбір — про початок війни, стосунки із сином і майбутнє після перемоги України
instagram/liudmila.barbir

Ведуча "Сніданку з 1+1" розповіла, як для неї почалася війна 24 лютого, про стосунки з сином та майбутнє після перемоги.

Поділитися:

Ведуча "Сніданку з 1+1" Людмила Барбір дала відверте інтерв'ю "Фактам", у якому пригадала початок повномасштабної війни, розповіла про психологічний стан сина в перші тижні та майбутнє після перемоги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захищаємо себе і тих, хто поруч": Людмила Барбір та Єгор Гордєєв розповіли про гарячу лінію 527 і як українцям не постраждати від торгівлі людьми

Людмила Барбір до останнього сподівалася, що війни не буде. Однак розуміла, шо напад неминучий. Оскільки її чоловік з 2014 року служив в АТО, родина слідкувала за новинами та думками еспертів і усвідомлювала, що варто готуватися до повномасштабного наступу. Саме тому ведуча зібрала тривожні валізи з медикаментами, речами та документами.

"Війна мене не застала в ліжку, як багатьох. Я вже зібралась їхати на телеканал, внизу очікував водій, я зав’язувала шнурки на порозі і раптом почула страшенний вибух, а потім слова чоловіка: «Почалось!» Я забігла в кімнату до сина, сонного його поцілувала і пішла…" — пригадала ведуча.

Хоч із тривогою у серці, але Людмила все одно відправилася на роботу, адже розуміла, що повинна виконувати свій обов'язок з інформування суспільства у ці непрості части.

"Ми виходимо нашою четвіркою в прямий ефір: Неля Шовкопляс, Єгор Гордєєв, Руслан Сенічкін та я. По факту з цього і почався великий марафон новин. Була неймовірна кількість інформації звідусіль, але ми намагались розібрати її по крупинках та аналізувати, щоб не дезінформувати глядачів", — розповіла Барбір.

Разом з чоловік, який пішов у ТРО, Людмила вирішила відправити сина Тараса до бабусі у Карпати. Війна вплинула на психологічний стан хлопчика, через що певний час він був закритий. Однак згодом ведуча зрозуміла, як відновити зв'язок із сином. 

"Син був наче колючий їжак, відповідав на питання «так», «ні» або «не знаю». І це мене лякало. Згодом зрозуміла, що мені просто потрібно змінити формат діалогу. І почала йому розповідати прості речі, як минув мій день, що було позитивного. Авжеж, я розповідала й про події, що відбуваються, проте не нагнітала обстановку, більше перемикалась на повсякдення. Лише десь через місяць він оговтався і повністю розкрився".

Людмила Барбір з сином

За словами Барбір, в серпні її чоловік зміг додати радості родині, вирвавшись на день народження сина. Це був приємний сюрприз, хоча Тарасові було важко знову прощатися з татом.

"Тарас ніяк не хотів відпускати його з обіймів. І коли чоловік сів у машину і рушив, син просто побіг за автомобілем і біг до тих пір, поки машина не зникла за поворотом. Згадую, і сльози навертаються на очі…"

Також Людмила Барбір зізналася, що навіть не думала покидати Україну. Вона вірила, що ми зможемо вистояти. Ведуча вже навіть знає, що робитиме після нашої перемоги. Першим ділом вона планує воз'єднатися із сім'єю в Карпатах.

"Ми влаштуємо великий-великий пікнік. Це буде справжнє возз’єднання родини. Почнеться інше життя, в інших умовах. Нам доведеться звикнути, що наші діти вивчатимуть домедичну військову допомогу та знатимуть, як поводитися з вибухонебезпечними предметами. Звикнути, що ми живемо поруч з «хворим сусідом», садистом. І бути завжди напоготові".

Фото: instagram/liudmila.barbir

Новини по темі