Без хаосу на дорозі: стало відомо про нові правила транспортного руху біля Київського залізничного вокзалу — що змінилося

Нові правила руху транспорту біля Київського залізничного вокзалу: пояснюємо, що варто знати пішоходам та водіям

З 20 жовтня на Київському залізничному вокзалі почали діяти нові правила дорожнього руху, які кардинально змінюють звичний порядок руху транспорту. Як зазначають експерти, нововведення має на меті покращити організацію транспортного руху, зменшити хаос та підвищити безпеку, як для водіїв, так і для пішоходів. 

Детальніше про те, як змінили рух транспорту на Київському залізничному вокзалі, розповіли в сюжеті Сніданку з 1+1.

Нові правила руху біля Київського вокзалу — це частина загальної стратегії міської влади для покращення транспортної інфраструктури міста. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Тепер водіям доведеться звикати до змін, які мають зменшити затори та зробити рух транспорту біля вокзалу більш впорядкованим.

Нові правила руху

Одне з головних нововведень — заборона під'їзду автомобілів безпосередньо до дверей вокзалу. Нові транспортні лінії розподілені таким чином, щоб громадський транспорт під’їжджав найближче до вокзалу.

Раніше таксі й автівки могли підвозити пасажирів прямо до входу, але тепер доступ до центрального входу відкритий лише для спецтранспорту таких, як швидка допомога та евакуатори.

Скриншот/Сніданок з 1+1
  • Перша лінія, яка на карті позначена червоним кольором, призначена винятково для руху громадського транспорту. На ній розміщені зупинки автобусів та тролейбусів.
  • Друга лінія — для громадського транспорту та легкових автомобілів. На цій смузі дозволяється здійснювати висадку та посадку пасажирів винятково через ліву сторону автомобіля.
  • Третя лінія призначена для руху таксі та приватних автомобілів. На цій смузі дозволено лише тимчасову зупинку для здійснення висадки та посадки пасажирів. На карті вона позначена жовтим кольором.

Окрім змін у русі автотранспорту, увагу приділили й пішоходам. Зроблено нові інклюзивні пішохідні переходи.

Скриншот/Сніданок з 1+1

Ще однією важливою зміною стало обмеження паркування на сусідніх вулицях. Наприклад, тепер на вулиці імені Семена Петлюри не можна зупинятися на тривалий час — це стосується як приватного, так і громадського транспорту.

Раніше ця вулиця була відома своїм хаотичним паркуванням, де машини могли залишатися на кілька годин. Тепер це заборонено, а на місці колишніх паркувань встановлено велодоріжки та стовпчики, що обмежують доступ автівок.

Паркування дозволене лише на окремих ділянках, які зазначені на картах, але переважно всі вони платні.

Скриншот/Сніданок з 1+1

Для порушників нових правил передбачено жорсткі санкції. Поліція активно контролює ситуацію навколо вокзалу, а евакуатори почали свою роботу ще з 19 жовтня. Автомобілі, припарковані в заборонених місцях, одразу евакуюють — цим поліція намагається навчити водіїв дотримуватися нових правил.

Експерти з транспортної інфраструктури підтримують нові правила, зазначаючи, що такі зміни зменшать хаос та затори навколо вокзалу. Дмитро Безпалов стверджує, що нова організація руху покликана знизити транспортні конфлікти та поліпшити загальну ситуацію на 40%.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без літнього часу: коли переводять годинники на зимовий час та чому Україна робить це востаннє

Більше новин