Банан – універсальний продукт. Він дуже корисний, адже містить багато калію та антиоксидантів, необхідних організму. Банан – ситний, адже в ньому є вуглеводи, що заряджають нас енергією.
Та головна його перевага – банан завжди можна купити в наших магазинах, незалежно від сезону. А Руслан Сенічкін знає, як зробити із цього фрукта справжню смакоту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт від Руслана Сенічкіна: Сирний десерт зі смородиною
Фото: unsplash.com
Коли хочеться підсолодити собі життя, можна довго вагатися, що смачніше: цукерки чи фрукти. Та навіщо взагалі собі в чомусь відмовляти?
Руслан Сенічкін запропонував рецепт бананового тарта. Цей пиріг поєднує в собі солодкий смак цукерок та користь фруктів!
Інгредієнти
Цукор – 150 г
Вода – 2 ст. л.
Банани – 4 шт.
Ванільний цукор – 2 ч. л.
Вершкове масло – 40 г
Листкове тісто – 400 г
Фото: @everything.dessert
Як приготувати банановий тарт
1. Готуємо основу: розкочуємо листкове тісто у пластину товщиною 1 см, рівномірно розкладаємо його на деко та випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180°.
2. Робимо карамель власноруч: у посудину висипаємо цукор та додаємо води. Важливо витримати пропорцію: на ¾ склянки цукру необхідно 2 ст. л. води.
«Карамель краще готувати в посуді з товстим дном: тоді цукор добре прогрівається і мліє. Якщо такої тари у вас немає, готуйте карамель на пательні, бажано – з антипригарним покриттям», – зауважує Руслан Сенічкін.
Під час приготування чіпати суміш не можна – достатньо перемішати її один раз, щойно поставили на вогонь. Тільки-но рідина потемнішала, одразу знімаємо з плити. Якщо перетримати – карамель буде гіркою. Сюди ж додаємо трохи ванільного цукру й вершкового масла та перемішуємо.
3. Банани очищуємо та нарізаємо уздовж навпіл. Викладаємо бананові смужки на тісто та щедро поливаємо їх карамеллю.
4. Відправляємо тарт у піч на 180° та тримаємо там протягом 30 хвилин – щоб банани з карамеллю «потоваришували».
«Ми звикли: якщо це пиріг, то зверху має бути тісто, а всередині – начинка. Тут же – усе навпаки. Відкритий пиріг з ароматом бананів та карамелі», – вважає ведучий.
Ще більше цікавих фактів та корисних порад щодо приготування бананового тарта – у відео.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарт татен - рецепт французького яблучного пирога (відео)
Цим сімейним рецептом поділилася глядачка Сніданку з 1+1. Для приготування смачнющого бананового торта знадобиться мінімум зусиль та часу, а смакуватиме ним із задоволенням уся родина.
Інгредієнти
Яйця – 2 шт.
Цукор – 200 г
Сода – 1 ч.л.
Жирний кисломолочний сир – 200 г
Борошно – 150 г
Ванільний (або будь-який інший) сироп – 50 г
Банани – 1 кг
Шоколад – 200 г
Для крему:
Сметана – 400 г
Цукор – 150 г
Лимонний сік – 2 ст. л.
Фото: unsplash.com
Як приготувати банановий торт
1. Збиваємо два яйця зі склянкою цукру та ложкою соди, доки вони не розчиняться.
2. До отриманої суміші додаємо кисломолочний сир – бажано домашній. Якщо використовуєте магазинний, беріть максимально жирний. Сюди ж висипаємо борошно і ретельно замішуємо лопаткою.
«Отримане тісто має бути схожим за консистенцією на тісто для вареників», – відмічає Руслан Сенічкін.
3. Викладаємо тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо відпочити. Однієї години в холодильнику буде достатньо.
4. Ділимо тісто на 12 рівних частин, скручуємо в кульки та розкочуємо кожну до стану тонесенького коржика.
5. З допомогою виделки робимо багато дірочок у коржику і відправляємо його на пательню. Смажимо з обох боків без жодної краплі олії чи масла, доки вони не зарум’яніють.
6. Даємо коржам трохи часу, щоб охолонути. А тим часом підготуємо крем: збиваємо сметану з цукром та лимонним соком. Можна також зробити класичний заварний крем.
7. Збираємо наш торт! Коржик змащуємо сиропом, викладаємо кружальця банану і змащуємо кремом – і так кожен шар. Зверху посипаємо натертим шоколадом.
«Головне, щоб сироп не був приторно-солодким, тож можна використовувати ягідний, кавовий, горіховий», – радить Руслан Сенічкін.
Як бачите, рецепт досить простий. А щоб нічого не проґавити, дивіться у відео, як готував банановий торт Руслан Сенічкін.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт вівсяного печива з горіхами
Сніданок має бути не лише смачним. Він заряджає нас енергією на весь день, а тому важливо, щоб сніданок був корисним та енергетично цінним. Рецепт саме такого сніданку запропонував українцям Руслан Сенічкін. Його перевага ще й у тому, що на приготування знадобиться мінімум часу, а інгредієнти – простіше не буває.
Інгредієнти на 1 порцію
Вершкове масло – 2 ст. л.
Хліб – 2 скибки
Банан – 1 шт.
Яєчна суміш:
Яйце – 1 шт.
Апельсиновий сік, кориця, мускатний горіх – 2 ст. л.
Фото: freepik.com
Як приготувати канапки з бананом і корицею
1. Змащуємо скибки хліба вершковим маслом.
«Я раджу брати тостовий хліб з висівками та розрізати скибки та трикутники», – пропонує Руслан Сенічкін.
2. До яйця додаємо щіпку тертого мускатного горіха, кориці, трохи апельсинового соку та ретельно перемішуємо.
3. Чистимо банан та нарізаємо навскіс – так, щоб утворилися видовжені слайси. Один слайс – на одну скибку хліба, щоб канапки потім не розвалювалися.
4. Робимо сендвіч: слайс банана має бути між двома скибками хліба. Занурюємо в ароматну яєчну суміш та відправляємо на пательню.
5. Чекаємо, доки канапки трохи охолонуть, і все – їх можна смакувати. Руслан Сенічкін радить подавати їх із медом.
Неймовірно простий сніданок і водночас – ситний та запашний. Таким швидко можна нагодувати всю родину. А всіма тонкощами рецепту Руслан Сенічкін поділився у відео.
ЧТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру
Loading...