Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Пальчики оближеш: 3 страви, що перевернуть ваше уявлення про банан

пиріг, банан
Секретами приготування бананових смаколиків поділився Руслан Сенічкін.

Банан – універсальний продукт. Він дуже корисний, адже містить багато калію та антиоксидантів, необхідних організму. Банан – ситний, адже в ньому є вуглеводи, що заряджають нас енергією.

Та головна його перевага – банан завжди можна купити в наших магазинах, незалежно від сезону. А Руслан Сенічкін знає, як зробити із цього фрукта справжню смакоту!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт від Руслана Сенічкіна: Сирний десерт зі смородиною

Фото: unsplash.com

1. Банановий тарт від Руслана Сенічкіна

Коли хочеться підсолодити собі життя, можна довго вагатися, що смачніше: цукерки чи фрукти. Та навіщо взагалі собі в чомусь відмовляти?

Руслан Сенічкін запропонував рецепт бананового тарта. Цей пиріг поєднує в собі солодкий смак цукерок та користь фруктів!

Інгредієнти

Цукор – 150 г

Вода – 2 ст. л.

Банани – 4 шт.

Ванільний цукор – 2 ч. л.

Вершкове масло – 40 г

Листкове тісто – 400 г

Фото: @everything.dessert

Як приготувати банановий тарт

1. Готуємо основу: розкочуємо листкове тісто у пластину товщиною 1 см, рівномірно розкладаємо його на деко та випікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180°.

2. Робимо карамель власноруч: у посудину висипаємо цукор та додаємо води. Важливо витримати пропорцію: на ¾ склянки цукру необхідно 2 ст. л. води.

«Карамель краще готувати в посуді з товстим дном: тоді цукор добре прогрівається і мліє. Якщо такої тари у вас немає, готуйте карамель на пательні, бажано – з антипригарним покриттям», – зауважує Руслан Сенічкін.

Під час приготування чіпати суміш не можна – достатньо перемішати її один раз, щойно поставили на вогонь. Тільки-но рідина потемнішала, одразу знімаємо з плити. Якщо перетримати – карамель буде гіркою. Сюди ж додаємо трохи ванільного цукру й вершкового масла та перемішуємо.

3. Банани очищуємо та нарізаємо уздовж навпіл. Викладаємо бананові смужки на тісто та щедро поливаємо їх карамеллю.

4. Відправляємо тарт у піч на 180° та тримаємо там протягом 30 хвилин – щоб банани з карамеллю «потоваришували».

«Ми звикли: якщо це пиріг, то зверху має бути тісто, а всередині – начинка. Тут же – усе навпаки. Відкритий пиріг з ароматом бананів та карамелі», – вважає ведучий.

Ще більше цікавих фактів та корисних порад щодо приготування бананового тарта – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарт татен - рецепт французького яблучного пирога (відео)

2. Коломийський банановий торт

Цим сімейним рецептом поділилася глядачка Сніданку з 1+1. Для приготування смачнющого бананового торта знадобиться мінімум зусиль та часу, а смакуватиме ним із задоволенням уся родина.

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.

Цукор – 200 г

Сода – 1 ч.л.

Жирний кисломолочний сир – 200 г

Борошно – 150 г

Ванільний (або будь-який інший) сироп – 50 г

Банани – 1 кг

Шоколад – 200 г

Для крему:

Сметана – 400 г

Цукор – 150 г

Лимонний сік – 2 ст. л.

Фото: unsplash.com

Як приготувати банановий торт

1. Збиваємо два яйця зі склянкою цукру та ложкою соди, доки вони не розчиняться.

2. До отриманої суміші додаємо кисломолочний сир – бажано домашній. Якщо використовуєте магазинний, беріть максимально жирний. Сюди ж висипаємо борошно і ретельно замішуємо лопаткою.

«Отримане тісто має бути схожим за консистенцією на тісто для вареників», – відмічає Руслан Сенічкін.

3. Викладаємо тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо відпочити. Однієї години в холодильнику буде достатньо.

4. Ділимо тісто на 12 рівних частин, скручуємо в кульки та розкочуємо кожну до стану тонесенького коржика.

5. З допомогою виделки робимо багато дірочок у коржику і відправляємо його на пательню. Смажимо з обох боків без жодної краплі олії чи масла, доки вони не зарум’яніють.

6. Даємо коржам трохи часу, щоб охолонути. А тим часом підготуємо крем: збиваємо сметану з цукром та лимонним соком. Можна також зробити класичний заварний крем.

7. Збираємо наш торт! Коржик змащуємо сиропом, викладаємо кружальця банану і змащуємо кремом – і так кожен шар. Зверху посипаємо натертим шоколадом.

«Головне, щоб сироп не був приторно-солодким, тож можна використовувати ягідний, кавовий, горіховий», – радить Руслан Сенічкін.

Як бачите, рецепт досить простий. А щоб нічого не проґавити, дивіться у відео, як готував банановий торт Руслан Сенічкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт вівсяного печива з горіхами

3. Солодкий сніданок із бананом і корицею

Сніданок має бути не лише смачним. Він заряджає нас енергією на весь день, а тому важливо, щоб сніданок був корисним та енергетично цінним. Рецепт саме такого сніданку запропонував українцям Руслан Сенічкін. Його перевага ще й у тому, що на приготування знадобиться мінімум часу, а інгредієнти – простіше не буває.

Інгредієнти на 1 порцію

Вершкове масло – 2 ст. л.

Хліб – 2 скибки

Банан – 1 шт.

Яєчна суміш:

Яйце – 1 шт.

Апельсиновий сік, кориця, мускатний горіх – 2 ст. л.

Фото: freepik.com

Як приготувати канапки з бананом і корицею

1. Змащуємо скибки хліба вершковим маслом.

«Я раджу брати тостовий хліб з висівками та розрізати скибки та трикутники», – пропонує Руслан Сенічкін.

2. До яйця додаємо щіпку тертого мускатного горіха, кориці, трохи апельсинового соку та ретельно перемішуємо.

3. Чистимо банан та нарізаємо навскіс – так, щоб утворилися видовжені слайси. Один слайс – на одну скибку хліба, щоб канапки потім не розвалювалися.

4. Робимо сендвіч: слайс банана має бути між двома скибками хліба. Занурюємо в ароматну яєчну суміш та відправляємо на пательню.

5. Чекаємо, доки канапки трохи охолонуть, і все – їх можна смакувати. Руслан Сенічкін радить подавати їх із медом.

Неймовірно простий сніданок і водночас – ситний та запашний. Таким швидко можна нагодувати всю родину. А всіма тонкощами рецепту Руслан Сенічкін поділився у відео.

ЧТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

2019-04-03
Більше новин