У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості інжиру, його калорійність та правила зберігання.
За словами дієтолога, інжир допомагає лікувати безліч хвороб, а ще він смачний та поживний. Інжир містить велику кількість речовин, які уповільнюють процеси старіння та попереджають онкологічні захворювання.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ІНЖИРУ
1. Покращує роботу серцево-судинної та нервової систем.
2. Допомагає при бронхіальній астмі й тахікардії.
3. Стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, виводить токсини.
4. Швидко повертає працездатність.
5. Має протизапальну та жарознижувальну дію.
Інжир містить чималу кількість антиоксидантів – речовин, які уповільнюють процеси старіння та попереджають онкопроцес, – запевняє експерт.
Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні.
ДОБОВА НОРМА
Добова норма сушеного інжиру для дорослої людини – 50 г. на добу (не більше 5 ягід)
Свіжого інжиру можна з’їсти трохи більше – 150 г.
Пам’ятайте, що калорійність сушеного інжиру в п’ять разів вища, тому його краще вживайте у першій половині дня, – каже дієтолог.
Свіжий інжир – 49 ккал. на 100 г. продукту.
Сушений інжир – 257 ккал. на 100 г. продукту.
ПРАВИЛА ЗБЕРІГАННЯ
Свіжі плоди інжиру швидко псуються. Їх можна зберігати в холодильнику не більше тижня.
Найзручніше зберігати інжир у сушеному вигляді. У прохолодному темному сухофрукт зберігає корисні властивості протягом кількох місяців.
Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла про корисні властивості спаржі та правила її зберігання.