Поради дієтолога: 5 причин, чому треба їсти інжир

Інжир допомагає лікувати безліч хвороб, а ще він смачний та поживний.

У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості інжиру, його калорійність та правила зберігання.

За словами дієтолога, інжир допомагає лікувати безліч хвороб, а ще він смачний та поживний. Інжир містить велику кількість речовин, які уповільнюють процеси старіння та попереджають онкологічні захворювання.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ІНЖИРУ

1. Покращує роботу серцево-судинної та нервової систем.

2. Допомагає при бронхіальній астмі й тахікардії.

3. Стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, виводить токсини.

4. Швидко повертає працездатність.

5. Має протизапальну та жарознижувальну дію.

Інжир містить чималу кількість антиоксидантів – речовин, які уповільнюють процеси старіння та попереджають онкопроцес, – запевняє експерт.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні.

ДОБОВА НОРМА

Добова норма сушеного інжиру для дорослої людини – 50 г. на добу (не більше 5 ягід)

Свіжого інжиру можна з’їсти трохи більше – 150 г.

Пам’ятайте, що калорійність сушеного інжиру в п’ять разів вища, тому його краще вживайте у першій половині дня, – каже дієтолог.

КАЛОРІЙНІСТЬ ІНЖИРУ

Свіжий інжир – 49 ккал. на 100 г. продукту.

Сушений інжир – 257 ккал. на 100 г. продукту.

ПРАВИЛА ЗБЕРІГАННЯ

Свіжі плоди інжиру швидко псуються. Їх можна зберігати в холодильнику не більше тижня.

Найзручніше зберігати інжир у сушеному вигляді. У прохолодному темному сухофрукт зберігає корисні властивості протягом кількох місяців.

Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла про корисні властивості спаржі та правила її зберігання.

Більше новин