Правила використання генераторів: як уникнути штрафів

Як правильно використовувати генератори та які можливі штрафи - розповіли у "Сніданку з 1+1"

Через повернення до графіків відключень електроенергії та використання генераторів, бізнесу нагадали про правила використання цих пристроїв, а також і про можливі штрафи через неправильну експлуатацію. Детальніше про використання генераторів розповіли у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Один із найвагоміших недоліків генераторів в експлуатації – високий рівень шуму. Санітарні норми України припускають такий допустимий рівень шуму на прилеглих до житлових будинків територіях: у денний час 55-70 дБ, у нічний час 45-60 дБ. Якщо ці норми перевищуються, вас можуть оштрафувати.

Розміри штрафів

Кодекс адміністративних правопорушень передбачає такі заходи: як мінімум це усне попередження або штраф у розмірі від 85 до 255 грн для фізичних осіб та від 255 до 510 грн для юридичних осіб. Якщо порушення буде вчинено повторно, штраф для громадян зросте і становитиме від 255 до 510 грн, а для юридичних компаній він становитиме від 850 до 2550 грн з конфіскацією джерела шуму.

Важливо знати

Зазначені вимоги не застосовуються під час ліквідації наслідків аварії, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій, а також у випадку, коли, наприклад, шумні прилади та інше обладнання забезпечують життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель.

Як користуватись генераторами?

Відповідно до правил пожежної безпеки, встановлювати паливні генератори можна лише на відкритому повітрі. При цьому вони мають стояти на відстані не менше 6 м від вікон.

Вам також буде цікаво дізнатися:

Більше новин