Коли немає світла: 4 корисні поради, як зберегти холод у холодильнику

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
4 поради, як зберегти холод у холодильнику під час відключень світла

Як зберегти холод у холодильнику, щоб продукти залишалися свіжими: поради експерта.

Поділитися:

Відключення світла приносить в життя українців чимало проблем побутового характеру. В ефірі «Сніданку з 1+1», який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на «1+1 Україна», експерт поділився корисними порадами про те, як не дати зіпсуватися ні продуктам, ні самій техніці.

«Коли відключення світла йде на багато годин, холодильник майже втратив свою температуру, це додаткове навантаження на сам мотор холодильника», — підкреслює експерт з холодильного обладнання Данило Молчанов.

Щоб зберегти продукти свіжими та допомогти роботі холодильника, є кілька порад.

Не відкривайте холодильник часто і надовго. За умови герметично зачинених дверцят холодильник самостійно зберігатиме холод до восьми годин, а морозилка зберігатиме низькі температури ще протягом 24 годин після відключення.

Стежте за температурою в кімнаті, адже температура зовні впливає на роботу холодильника та її системи охолодження. Вибирайте тіньові місця, щоб не було прямого випромінювання світла, а також використовуйте штори або жалюзі, і не відкривати вікна в пікові години спеки.

Викладайте продукти на полицях у холодильнику правильно. Щоб не заважати роботі холодильника, розташуйте продукти в ньому таким чином, щоб не було закрито вентиляційні отвори. Також не ставте ємності і продукти впритул один до одного, щоб повітря всередині могло циркулювати вільно.

Не ставте в холодильник гарячі та теплі страви. Вони швидко нагрівають простір усередині та заважають повноцінній роботі холодильника.

Лайфхак: використовуйте акумулятори холоду. У соцмережах українці діляться своїми практичними порадами, як зробити акумулятор холоду самостійно із води, губки для миття посуду та навіть памперсів. Проте експерт рекомендує придбати професійний – купити сухий чи блоковий лід. Гелеві, сухі та водно-сольові акумулятори холоду можна придбати від 50 до 300 грн.

Нагадуємо, що ознайомитись з графіками відключення електроенергії по Україні можна онлайн. Про те, де дивитися графіки відключення світла, розповідаємо на 1plus1.ua.

Дізнавайтесь більше цікавого у «Сніданку з 1+1», який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі «1+1 Україна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі