Як користуватись бойлером, аби споживати менше світла: поради по економії від експерта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ефективне та безпечне використання бойлера: поради від електрика
Freepik

Ефективне та безпечне використання бойлера: поради від електрика у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

У сучасних умовах, коли економія ресурсів в умовах щоденного дефіциту електрики і підвищення тарифів стає пріоритетом для кожного, правильний вибір та експлуатація бойлера відіграють важливу роль. Віктор Назаренко - електрик з 18-річним стажем, ділиться своїми професійними рекомендаціями, які допоможуть зробити використання бойлера ефективним та безпечним ексклюзивно для "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Як обрати економний бойлер?

Перш за все, якщо ви тільки обираєте бойлер, необхідно звернути увагу на кілька важливих параметрів. Віктор радить купувати бойлер, який відповідає розміру вашої сім'ї. Наприклад, для двох-трьох осіб достатньо буде бойлера об'ємом 50 літрів. Крім того, важливо обирати енергоефективні моделі, які відповідають класу АА+. Це дозволить значно зменшити витрати на електроенергію.

Чи варто вимикати бойлер на день?

Багато хто вважає, що вимикання бойлера з розетки, коли ви йдете на роботу, допоможе зекономити електроенергію. Однак Віктор категорично не рекомендує цього робити. Справа в тому, що найбільше енергії бойлер споживає саме в момент нагрівання води. Якщо постійно вимикати та вмикати його, він витрачатиме більше енергії, ніж при підтриманні постійної температури протягом дня. Сучасні бойлери мають добру термоізоляцію, тому їх краще залишати увімкненими.

Оптимальний час для використання бойлера

Один із способів зекономити на електроенергії — використовувати бойлер у нічний час, коли тарифи на електроенергію вдвічі нижчі. Оптимальний період для цього — з 23:00 до 7:00. Щоб автоматизувати цей процес і не вмикати бойлер вручну, можна встановити розумну розетку. Цей прилад підключається до розетки, в нього підключається сам бойлер, і на ньому виставляються інтервали включення та виключення.

Чистка бойлера та регулювання температури

Щоб зменшити електроспоживання, важливо вчасно чистити бойлер від накипу. Це дозволить зберегти його ефективність та продовжити термін служби. Також варто відрегулювати температуру нагрівання води. Якщо ви хочете зекономити електроенергію, зменште температуру на бойлері. Для механічних моделей є ручка для регулювання температури. Якщо ж у вас бойлер, температура якого виставляється один раз при установці, необхідно викликати електрика. Оптимальна температура для нагрівання води — близько 50°С.

Захист бойлера під час відключення світла

Окрему увагу слід приділити захисту бойлера під час відключення світла. Віктор наголошує, що при поновленні електропостачання можливі скачки напруги, які можуть пошкодити бойлер. Щоб уникнути цієї проблеми -  встановіть реле напруги. Це дозволить захистити бойлер від пошкоджень і забути про цю проблему.

Завдяки рекомендаціям від професіонала, ви зможете не лише зекономити на електроенергії, але й забезпечити безпечну та тривалу роботу вашого бойлера.

Вам також буде цікаво дізнатися:

Новини по темі