Рекордні ціни на пальне: скільки коштує бензин та газ і коли подешевшає (розбирались у "Сніданку з 1+1")

Звідки такі ціни на пальне і коли ситуація може змінитися?

Цієї осені вартість одного літру бензину та дизпалива перевищила позначку 60 гривень. Рекорди фіксують і у вартості за літр автогазу. Наразі більшість АЗС продають його не менше ніж за 30 гривень. Звідки такі ціни, і коли ситуація може змінитися – дізнавались у “Сніданку з 1+1", що виходить з 6:30 до 9:30 у будні на "1+1 Україна" та YouTube.

Цієї осені паливні експерти говорили, що АЗС будуть усіма способами отримувати позначку в 60 грн, аби ціна не перевалила за неї. Проте на багатьох АЗС вартість бензину була і по подекуди і залишається більшою за 60 грн. Ще одним здивуванням для українських водіїв цієї осені став газ. Вартість газу постійно збільшується, і на окремих АЗС вже можна побачити ціни в 35 грн за літр. У вересні вартість газу становила 26 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 ефективних порад на випадок блекауту

Паливний експерт Сергій Куюн спеціально для "Сніданку з 1+1" розповів, чому ситуація із газом погіршилась. За його словами, усе - через логістичні проблеми: більшість скрапленого газу в Україну доставляють вантажівками. Тож у зв'язку зі страйками перевізників на польському кордоні наразі в Україні є дефіцит цього пального.

"Чому саме по скрапленому газу бачимо таку ситуацію? Тому що через польський кордон до нас потрапляє автотранспортом 30% всього імпорту скрапленого газу. Це дуже багато. Думаю, що ця ситуація ще протримається десь два тижні. Саме стільки часу потрібно, щоб привезти необхідний обсяг газу з нових напрямків. І відповідно, після цього, я думаю, що ціна вже стабілізувалась. Вона вже не буде зростати", - зазначив Сергій Куюн.

Детальніше про ціни на пальне дивіться у сюжеті “Сніданку з 1+1", що виходить з 6:30 до 9:30 у будні на "1+1 Україна":

Loading...

Більше новин