Картопляно-сирні ліниві вареники: рецепт ньокі в українського стилі з ніжним вершковим соусом

Картопляно-сирні ліниві вареники – страва, що поєднує домашній комфорт української кухні та ніжність європейських ньокі.

Серед італійців популярна страва ньокі – м’які картопляні шматочки, схожі на українські галушки. У Сніданку з 1+1 вирішили об’єднати дві кулінарні традиції, українську та італійську, і поділились рецептом ніжних картопляно-сирних лінивих вареників, які точно сподобаються і дорослим, і дітям.

Вони готуються швидко, а смак нагадує щось між улюбленими варениками й італійськими ньокі. Найкраще подавати їх із ароматним вершковим соусом – густим і неймовірно апетитним.

Зазначимо, якщо у вас з вечора залишилось картопляне пюре – не викидайте його! Саме з нього можна приготувати ці «ліниві ньокі». Це і смачно, і практично, справжній тренд leftover food, коли залишки їжі перетворюються на нову страву.

Рецепт картопляних ньокі в українського стилі

Інгредієнти

Для вареників:

  • картопля — 2 шт.
  • кисломолочний сир — 100 г
  • яйце — 1 шт.
  • борошно — 3 ст. ложки
  • сіль — за смаком

Для вершкового соусу:

  • вершкове масло — 30 г
  • вершки (10–20%) — 100 мл
  • твердий сир (типу Пармезан або Гауда) — 2 ст. ложки, натертий
  • сіль — дрібка
  • чорний перець — за смаком
  • мускатний горіх — щіпка (за бажанням)

Приготування

1. Картоплю зварити до м’якості, розім’яти у пюре.

2. Додати яйце, сир і сіль, перемішати до однорідної маси.

3. Поступово всипати борошно, замісити м’яке тісто.

4. Сформувати ковбаску, нарізати шматочки й відварити у підсоленій воді 2-3 хвилини, доки не спливуть.

Для соусу:

У невеликій сковороді розтопити вершкове масло. Додати вершки, сіль, перець і мускатний горіх. На невеликому вогні прогріти, поки соус трохи загусне. В кінці додати натертий сир і розмішати до однорідної текстури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Останні новини