Смачніше за смажену: спробуйте рецепт неймовірно соковитої картоплі на шпажках із фаршем
Це страва, яку зручно їсти прямо зі шпажки — ідеальна для фуршетів, вечірок і сімейних посиденьок. Хрустка зовні й ніжна всередині, картопля на шпажках підкорить серце кожного.
Картопля на шпажках — це сучасна інтерпретація нашої улюбленої картоплі з ефектною подачею й мінімумом клопоту. У Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін показав рецеп, який підходить для сімейного сніданку, перекусу на роботі й навіть для святкового фуршету, а ще й має безліч варіацій — від курячого чи індичого фаршу до вегетаріанської версії з грибами або сиром. Подавайте з легким соусом чи кетчупом — і матимете ідеальний баланс простоти, смаку й сучасної подачі.
Інгредієнти
- Картопля — 5 шт.
- Фарш (можна комбінований) — 500 г
- Болгарський перець — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Зелень (петрушка або інша на вибір) — 50 г
- Олія — 20 г
- Кетчуп — 20 г
- Сіль, спеції (паприка, перець) — за смаком
Приготування
- Картоплю нарізаємо кружальцями. Щоб отримати хрустку скоринку після запікання, кружальця заливають окропом на 5–10 хвилин, а потім зливають воду. Це проста хитрість, яка робить картоплю золотистою та хрусткою зовні.
- У великій мисці змішуємо фарш, дрібно нарізану цибулю, болгарський перець і зелень. Додаємо спеції та паприку — вона надає м’ясу апетитного кольору та аромату. Солимо, перчимо й ретельно перемішуємо руками, щоб маса стала однорідною.
- На дерев’яні шпажки нанизуємо по черзі картоплю та сформовані з фаршу кульки. Виходить своєрідний м’ясно-картопляний шашличок. Готові шпажки викладаємо на деко, попередньо застелене фольгою, або загортаємо кожну окремо.
- Випікаємо страву в духовці при температурі 180 °C протягом 30–40 хвилин, доки картопля не стане рум’яною, а фарш — соковитим та добре пропеченим.
- Подаємо шпажки з кетчупом. У сюжеті ведучі використали кетчуп лагідний лайт — без доданого цукру, з делікатним смаком, який підкреслює аромат м’яса та овочів. Їсти можна прямо зі шпажок або знявши порції на тарілку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нереально смачний: як приготувати рол Цезар – рецепт від Руслана Сенічкіна
Новини по темі
Сирні кульки з карамелізованою цибулею та сметанно-гірчичним соусом: рецепт зі Сніданку з 1+1
Як приготувати тоненькі млинці без грудочок, які виходять ідеальними: рецепт з начинкою з сиром та ковбасою
Улюблена страва з доступних інгредієнтів: деруни з сирним соусом за рецептом зі Сніданку з 1+1
Паста-фрітата за рецептом італійського шефа: дуже смачна страва з простих інгредієнтів, яку обожнюють в Італії
