Ідеальний осінній смаколик для дітей: рецепт пісочного печива Амонячки від Юрія Горбунова

Рецепт традиційного українського печива Амонячки у Сніданку з 1+1

У Сніданку з 1+1 Неля Шовкопляс разом із Юрієм Горбуновим приготувала дитячий смаколик — пісочне печиво Амонячки. Цю страву називають по-різному: Амонячки, просто цукрове печиво, дехто називає печивом на смальці. Це печиво — класика української випічки, яка прийшла до нас із Заходу України. Хрусткі коржики з пористою структурою, зверху посипані цукром, – усім знайомі ласощі з дитинства. 

Інгредієнти:

  • Яйця - 3 шт.
  • Вершкове масло - 125 гр.
  • Борошно - 500 гр.
  • Цукор - 1 склянка
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Сіль - дрібка

Приготування: 

  1. Яйця перетерти з цукром
  2. Окремо змішати борошно, вершкове масло, сіль і розпушувач
  3. Додати яєчну суміш до борошна і замісити тісто
  4. Розкатати тісто тонким шаром і вирізати фігурки печива
  5. Відправити запікатись у духовку на 20 хвилин при 180 градусах
  6. Подавати з цукровою пудрою

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще за хумус: рецепт Бабагануша - східної страви з баклажанів від Єгора Гордєєва

Більше новин