Ідеальний осінній смаколик для дітей: рецепт пісочного печива Амонячки від Юрія Горбунова
Рецепт традиційного українського печива Амонячки у Сніданку з 1+1
У Сніданку з 1+1 Неля Шовкопляс разом із Юрієм Горбуновим приготувала дитячий смаколик — пісочне печиво Амонячки. Цю страву називають по-різному: Амонячки, просто цукрове печиво, дехто називає печивом на смальці. Це печиво — класика української випічки, яка прийшла до нас із Заходу України. Хрусткі коржики з пористою структурою, зверху посипані цукром, – усім знайомі ласощі з дитинства.
Інгредієнти:
- Яйця - 3 шт.
- Вершкове масло - 125 гр.
- Борошно - 500 гр.
- Цукор - 1 склянка
- Розпушувач - 2 ч.л.
- Сіль - дрібка
Приготування:
- Яйця перетерти з цукром
- Окремо змішати борошно, вершкове масло, сіль і розпушувач
- Додати яєчну суміш до борошна і замісити тісто
- Розкатати тісто тонким шаром і вирізати фігурки печива
- Відправити запікатись у духовку на 20 хвилин при 180 градусах
- Подавати з цукровою пудрою

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще за хумус: рецепт Бабагануша - східної страви з баклажанів від Єгора Гордєєва
Новини по темі
Чи є у Анджеліни Джолі українське коріння: про яких родичів голлівудської акторки відомо
Зникнуть з тарілки ще гарячими: сирні палички з листкового тіста за рецептом зі Сніданку з 1+1
Рецепт сирників з рікоттою замість кисломолочного сиру: українська страва з італійською ноткою
Не дайте себе обдурити: як обрати якісний плавлений сир - на які ознаки звернути увагу