Ведмежа цибуля, дикий часник або черемша — так називають популярну березневу рослину, з якої готують корисні салати. В "Сніданку з 1+1" розповіли, як приготувати смачний салат з черемші, та чому важливо перевіряти легальність придбаної рослини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні голубці з картоплею та грибами: рецепт від Валентини Хамайко в "Сніданку з 1+1"
За словами дієтологині Карини Дайнеко, рекомендується вживати не більше 10 листочків черемши на день. Вона сприяє зміцненню імунної системи та має бактерицидні властивості, зменшує рівень холестерину та дезинфікує порожнину рота.
"Черемша містить дуже багато вітаміну C та фітонцидів. Вона корисна своїми ефірними оліями, здатна, як кажуть в народі, чистити кров".
Також важливо пам'ятати, що черемша занесена до Червоної книги України. Дозволено продавати ту, яку вирощують на фермерському господарстві або на власному городі. Штраф за нелегальний продаж становить від 510 до 1700 грн та 62 грн за 1 рослину з конфіскацією тих, що занесені до Червоної книги. Також є відповідальність саме за знищення рослини. Крім того, в лісах не варто самостійно шукати черемшу, адже на вигляд вона схожа на листя конвалії, а це отруйна рослина. Щоб упевнитися, що купуєте дикий часник легально, варто перевірити накладну та довідку, що його виростили на фермерському господарстві.
Loading...
Інгредієнти:
1. Відварити яйця, нарізати яблука. Натерти інгредієнти на тертці.
2. Нарізати черемшу, додати до суміші з яєць та яблук.
3. Додати до салату заправку з гірчиці та сметани (сіль та перець — за смаком), ретельно перемішати. Подати до столу.
Loading...