Солодка запіканка від мами Людмили Барбір: покроковий рецепт у "Сніданку з 1+1"
Як приготувати солодку та смачну сирну запіканку з корицею?
У "Сніданку з 1+1" показали рецепт приготування солодкої запіканки «Начинка» з корицею від мами ведучої ранкової програми Людмили Барбір.
“Запіканка з того самого маминого зошита з рецептами. Готувала ще моя бабуся, ми називаємо її “начинка”. У нас на Буковині її часто готують, може і вам стане у пригоді. Спробуйте! Рецепт дуже простий, його можна робити щодня”, — розповіла Людмила Барбір.
“Рецепт, унікальний тим, що підійде будь-який хліб, пропорції можна корегувати. Головне, щоб консистенція була ніби як густа сметана. А після випікання - страва має бути соковитою та вологою”, — каже Барбір.
Рецепт простий та традиційний. На Буковині існує багато інтерпретацій — м’ясна, з манки та смаженим цукром.
“Пам’ятаю з дитинства, моя мама дуже багато пекла. І ми з сестрою завжди любили долучатися до процесу - готувати крем і, звісно, першими ж скуштувати”, - поділилася Людмила та розповіла, що зі своїм сином Тарасом продовжує сімейну традицію, він часто допомагає готувати та мамі, і бабусі. Часом обирають для приготування рецепти від телепари та телекулінара Руслана Сенічкіна.
Рецепт запіканки від мами Людмили Барбір
Інгредієнти
- ½ шт. хліба черствого (сірий, без скоринки)
- 2 яйця 0,5 л молока
- 125 г манки 125 г цукру
- ⅓ п. масла
- 50 мл олії
- 12 г соди (гашеної оцтом)
- 5 г кориці меленої
- 4 г ваніліну
Рецепт приготування запіканки
1. Взяти черствий хліб, зрізати скоринку та замочити у молоці. Він має розчинитись.
2. Додати манку, яйця, цукор, розтоплене масло, олію, перемішати.
3. Додати гашену соду, корицю, ванілін. Суміш має бути консистенції густої сметани.
4. Випікати близько години у попередньо розігрітій духовці на 180 градусах.
Дивіться повністю відеорецепт приготування запіканки: