Смачний різдвяний кекс із сухофруктами: рецепт від Руслана Сенічкіна

Ведучий 1+1 розповів, як приготувати найкращий десерт на різдвяні свята.

У передсвяткові дні пекарні та кондитерські перевантажені замовленнями, проте Руслан Сенічкін переконує, що краще готувати святкові десерти самотужки. У програмі «Сніданок з 1+1» телекулінар поділився простим рецептом різдвяного кексу.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця – 2 шт.

Цукор – 100 г.

Мед – 1 ст.л.

Вершкове масло – 50 г.

Борошно – 4 ст.л.

Кориця – 5 г.

Мускатний горіх – 5 г.

Сіль – 3 г.

Мигдальне борошно – 100 г.

Сухофрукти, цукати.

Головна умова вдалого різдвяного кексу – усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Подрібнити сухофрукти та залити лікером (100 г), залишити на кілька годин.

2. Збити яйця.

3. Додати цукор і мед. Збити до повного розчинення.

4. У чисту миску викласти масло, борошно, корицю, мускатний горіх і сіль.

5. Додати до суміші мигдальне борошно. Перемішати.

6. Об’єднати дві суміші. Висипати сухофрукти. Перемішати.

7. Застелити в форму для випікання пергамент. Вилити суміш.

8. Запікати при температурі 140 градусів 2 год.

9. Зверху кекс можна посипати цукровою пудрою.

Loading...

Більше новин