У передсвяткові дні пекарні та кондитерські перевантажені замовленнями, проте Руслан Сенічкін переконує, що краще готувати святкові десерти самотужки. У програмі «Сніданок з 1+1» телекулінар поділився простим рецептом різдвяного кексу.
Яйця – 2 шт.
Цукор – 100 г.
Мед – 1 ст.л.
Вершкове масло – 50 г.
Борошно – 4 ст.л.
Кориця – 5 г.
Мускатний горіх – 5 г.
Сіль – 3 г.
Мигдальне борошно – 100 г.
Сухофрукти, цукати.
Головна умова вдалого різдвяного кексу – усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
1. Подрібнити сухофрукти та залити лікером (100 г), залишити на кілька годин.
2. Збити яйця.
3. Додати цукор і мед. Збити до повного розчинення.
4. У чисту миску викласти масло, борошно, корицю, мускатний горіх і сіль.
5. Додати до суміші мигдальне борошно. Перемішати.
6. Об’єднати дві суміші. Висипати сухофрукти. Перемішати.
7. Застелити в форму для випікання пергамент. Вилити суміш.
8. Запікати при температурі 140 градусів 2 год.
9. Зверху кекс можна посипати цукровою пудрою.
Loading...