Сир – продукт, який ми купуємо часто, але обрати справді якісний буває непросто. На полицях супермаркету поруч зі справжніми сирами часто стоїть «сирний продукт», дешевший варіант, але без користі й смаку натурального молочного сиру.
Костянтин Грубич в Сніданку з 1+1 розповів, як обрати якісний твердий сир та на що звернуту увагу.
Читайте етикетку. У натуральному сирі мають бути лише молоко, закваска, ферменти та сіль. Якщо бачите в складі крохмаль чи рослинні жири – це вже замінник.
Тест «сонячної перевірки». Використовуйте лайфхак: залиште шматочок сиру у теплі чи на сонці. Якісний сир просто підсохне, а от «сирний продукт» виділить багато олії.
Звертайте увагу на колір. Однорідний жовтий чи світло-кремовий відтінок – хороший знак. Але якщо бачите тріщини, білі плями або пересушені краї, то сир зберігали неправильно.
Подивіться на дірочки у сирі. У натуральних твердих сирах «вічка» симетричні та рівні. Якщо дірки різного розміру й хаотичні — технологію виготовлення порушили.
Пліснява теж буває різною. У сирах із благородною пліснявою скоринка рівна, без сторонніх відтінків. Якщо ж з’явилися чорні чи жовті плями, то від такого продукту краще відмовитися.
Звертайте увагу на полицю в магазині. Якщо сир лежить поряд із рибою чи ковбасою, краще від нього відмовитись.
І головне: справжній сир — це завжди про якість, унікальність і задоволення від смаку. Тож, обираючи продукт на полиці, варто довіряти не лише ціні, а й уважно придивлятися до деталей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: