Які продукти небезпечно поєднувати між собою

Дієтолог розповів, яких харчових поєднань варто уникати.

У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова нащодавно розповідала про основні принципи роздільного харчування та роз’яснила, чи допоможе такий раціон схуднути.

Далеко не всі продуктові поєднання, які з першого погляду здаються здоровими, насправді є такими. Сам по собі продукт може володіти позитивними харчовими цінностями, однак у певних комбінаціях він стає навіть небезпечним.

ПОМІДОРИ ТА БІЛИЙ СИР

Помідори та білі сири (у т. ч. і моцарела), з яких готується улюблений мільйонами салат «Капрезе» є важким поєднанням для печінки та підшлункової залози.

Виключати такий салат зі свого раціону назавжди не обов'язково, але від щоденного вжитку варто відмовитися.

КАРТОПЛЯ ТА ЯЙЦЯ

Картопля під час смаження утворює велику кількість крохмалю та канцерогенних речовин. Додавати до цієї важкої сполуки ще й білок небезпечно. 

МОЛОКО

Попри популярну теорію, що молоко не можна поєднувати лише з рибою, – це не так.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не можна пити молоко та якими продуктами його замінити.

Дієтологи стверджують, що молоко не бажано вживати з жодним іншим продуктом. Винятком є невелика кількість молока, додана до чорної кави.

Нагадаємо, що треба їсти для прискорення метаболізму.

Більше новин