Зірковий рецепт: Відкритий гарбузовий пиріг від Руслана Сенічкіна

Смачний пиріг із хрумкою скоринкою і ніжною начинкою за простим рецептом досвідченого кулінара.

Наприкінці осені, коли сонце вже не так часто тішить своїми грайливими променями, яскравий, вогняно-помаранчевий гарбузовий пиріг стане справжнім порятунком. Корисний смаколик підніме настрій та нагадає близьким про вашу турботу. Надпростим рецептом пирога поділився ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін.

Рецепт пирога з гарбузовою начинкою

Freepik

Інгредієнти

Для тіста:

  • пшеничне борошно - 30 г
  • борошно грубого помелу - 50 г
  • арахісова паста - 1 ст. л.
  • арахісова олія - 1 ст. л.
  • сіль - ½ ч. л.
  • вода - 100 мл.

Для начинки:

  • гарбуз - 650 г
  • розмарин - 10 г
  • сир тофу - 110 г
  • вода - 150 мл
  • фундук - 20 г
  • гарбузове насіння - 15 г
  • кукурудзяний крохмаль - 2 ст. л.
  • оливкова олія та спеції за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Для тіста змішати всі інгредієнти. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти тісто, формуючи основу пирога.
  2. Духовку розігріти до 180°C. Деко застелити пергаментом для випікання.
  3. Для начинки гарбуз нарізати шматочками, викласти на деко і скропити оливковою олією. Зверху покласти гілочки розмарину і запікати до золотавої скоринки.
  4. Запеченому гарбузу дати трохи охолонути і подрібнити блендером разом із сиром тофу, паприкою, кукурудзяним крохмалем і водою. За бажанням частину шматочків сиру можна додати до вже збитого пюре.
  5. До гарбузового пюре додати спеції за смаком і добре перемішати. Викласти начинку шарами у такому порядку: гарбузове пюре, шматочки тофу, фундук. Останній шар має бути з пюре.
  6. Температуру в печі підвищити до 200°C. Посипати пиріг у формі гарбузовим насінням і запікати 35-40 хв.

Смачний пиріг із гарбузовою начинкою готовий!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Ліниві вареники від Потапа

Більше новин