Зірковий рецепт: Відкритий гарбузовий пиріг від Руслана Сенічкіна
Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Смачний пиріг із хрумкою скоринкою і ніжною начинкою за простим рецептом досвідченого кулінара.
articleContentНаприкінці осені, коли сонце вже не так часто тішить своїми грайливими променями, яскравий, вогняно-помаранчевий гарбузовий пиріг стане справжнім порятунком. Корисний смаколик підніме настрій та нагадає близьким про вашу турботу. Надпростим рецептом пирога поділився ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін.
Рецепт пирога з гарбузовою начинкою
Freepik
Інгредієнти
Для тіста:
- пшеничне борошно - 30 г
- борошно грубого помелу - 50 г
- арахісова паста - 1 ст. л.
- арахісова олія - 1 ст. л.
- сіль - ½ ч. л.
- вода - 100 мл.
Для начинки:
- гарбуз - 650 г
- розмарин - 10 г
- сир тофу - 110 г
- вода - 150 мл
- фундук - 20 г
- гарбузове насіння - 15 г
- кукурудзяний крохмаль - 2 ст. л.
- оливкова олія та спеції за смаком.
Спосіб приготування:
- Для тіста змішати всі інгредієнти. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти тісто, формуючи основу пирога.
- Духовку розігріти до 180°C. Деко застелити пергаментом для випікання.
- Для начинки гарбуз нарізати шматочками, викласти на деко і скропити оливковою олією. Зверху покласти гілочки розмарину і запікати до золотавої скоринки.
- Запеченому гарбузу дати трохи охолонути і подрібнити блендером разом із сиром тофу, паприкою, кукурудзяним крохмалем і водою. За бажанням частину шматочків сиру можна додати до вже збитого пюре.
- До гарбузового пюре додати спеції за смаком і добре перемішати. Викласти начинку шарами у такому порядку: гарбузове пюре, шматочки тофу, фундук. Останній шар має бути з пюре.
- Температуру в печі підвищити до 200°C. Посипати пиріг у формі гарбузовим насінням і запікати 35-40 хв.
Смачний пиріг із гарбузовою начинкою готовий!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Ліниві вареники від Потапа
Новини по темі
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків зодіаку: займіться саморозвитком
Гороскоп на 22 листопада для всіх знаків зодіаку: самовпевненість може спричинити конфлікти
«Найбільше люблю смачно поїсти»: олімпійська чемпіонка Юлія Бакастова поділилася своїми секретами поза змаганнями та розповіла, як можна знайти ключ до її серця
«Цей момент я пам’ятатиму все життя»: український чемпіон з боксу Олександр Хижняк поділився спогадами з Олімпіади-2024 та розповів, чому його називають «полтавським танком»