Із цими заправками на йогуртовій основі ваші улюблені салати набудуть нових смакових ноток. Радимо зберегти собі легкі та смачні рецепти!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 корисні соуси, які не шкодять фігурі
ЙОГУРТОВА ЗАПРАВКА
Інгредієнти:
Йогурт натуральний – 200 мл
Оливкова олія – 2 ст. л.
Оцет – 1 ч. л.
Часник – 2 зуб.
Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Приготування: Всі інгредієнти ретельно збити кулінарним віночком. Посолити за смаком і перемішати. Заправка чудово смакує у салатах із морепродуктів, овочевих та м'ясних салатах.
ЗАПРАВКА З ОГІРКІВ
Інгредієнти:
1 огірок
175 гр густого натурального йогурту
Сік ½ лимона
Насіння фенхелю
Оливкова олія
Зелений базилік
М'ята
Приготування: Подрібнити у блендері скибочки огірка, м'яту та базилік. Додати йогурт, лимонний сік і насіння фенхелю. Перемішати. Додати оливкової олії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісні майонез, олію та соуси: секрети Олексія Душки
ЗАПРАВКА З ЯБЛУКОМ
Інгредієнти:
1 яблуко
175 гр густого натурального йогурту
Петрушка
Зелена цибуля
Сіль, перець за смаком
Приготування: Почистити та нарізати яблуко, вирізавши з нього серцевину. Опісля подрібнити шматочки у блендері. Додати йогурт, зелена цибулю і петрушку і знову подрібнити. Посолити, поперчити, перемішати.
До речі, такий соус добре смакуватиме з куркою та індичкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 легких салатів без шкоди для фігури
ЗАПРАВКА З БАЗИЛІКОМ
Інгредієнти:
Натуральний знежирений йогурт – 250 мл
Подрібнений базилік – 2 столові ложки
Мелений білий і чорний перець за смаком
Приготування: Інгредієнти потрібно змішати і залишити відпочити на деякий час.
ЗАПРАВКА З КІНЗОЮ
Інгредієнти:
Йогурт – 200 мл
Кінза – 1 пучок
Часник – 1 зуб.
Сік лайма – 2 ст. л.
Винний оцет білий бальзамічний – ½ ч. л.
Оливкова олія – 60 мл
Сіль за смаком.
Приготування: Збити інгредієнти у блендері до однорідного стану.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати салат для швидкого схуднення