Певна річ, можна поласувати морозивом у якійсь затишній кав’ярні або ж купити прохолодну смакоту в крамниці. Однак, навчившись готувати його власноруч, переконаєтеся, що домашнє морозиво смакує по-особливому.
МОРОЗИВО В ПАНІРОВЦІ
Інгредієнти:
Вершки – 500 мл
Згущене молоко – 200 г
Екстракт ванілі – 1 ч. л.
Ягідний джем – 5 ст. л.
Печиво – 100 г
Кокосова стружка – 70 г
Чорний шоколад – 50 г
Деталі приготування цієї смакоти дивіться у відео. У результаті насолоджуватиметесь божественно смачними кульками морозива, всипаними крихтами шоколаду, печива або ароматною кокосовою стружкою.
Важливий момент щодо вершків – вони мають бути жирними, дуже холодними. Збивайте їх до 5 хвилин до помітної густоти, – радить Руслан Сенічкін.
Loading...
ПОЛУНИЧНИЙ СОРБЕТ ІЗ М’ЯТОЮ
Інгредієнти:
Полуниця – 1 кг
Цукрова пудра – 2-5 ст. л.
Лимон – сік (1 шт.)
Бальзамік – 2 ст. л.
М’ята – кілька гілочок
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Батьківщина цього смаколика – Туреччина. Там у спекотні дні люди пригощалися холодним напоєм, який звався щербет. А до Франції десерт потрапив у XVI ст., де до нього додавали алкоголь і подавали у вигляді морозива.
Для приготування десерту знадобляться спеціальні формочки, або звичайні стаканчики, та дерев’яні палички.
Якщо хочете, щоб сорбет вийшов повітряним, а морожениці не маєте, тоді моя вам порада – заморожуйте десерт у великому контейнері та кожні 20-30 хв помішуйте його дерев’яною або силіконовою лопаткою до повного замерзання, – радить фудблогер Едуард Насиров.
Loading...
БАНАНОВЕ МОРОЗИВО
Інгредієнти:
Банан – 3 шт.
Молоко – 50 мл.
Шоколад, горіхи за смаком
Головний інгредієнт цього простого рецепту – заморожений банан. Додати до смакоти можна натертий шоколад та горіхи. Приготоване морозиво накладаємо у склянки та вкриваємо шоколадом.
До слова, замість банана можна використовувати будь-які улюблені ягоди або цитрусові.
Loading...
СИРНЕ МОРОЗИВО
Інгредієнти:
Молоко – 5 ст. л.
Сирна солодка маса – 100 г
Жирний сир – 200 г
Молоко – 100 мл
Дрібка солі
Приготовану смачну масу накладаємо у склянки, потім вставляємо дерев’яні палички. Ставимо десерт відпочити до морозильної камери на 40-45 хв. Ось так ви станете творцем дуже ніжного сирного морозива.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 освіжаючих десертів, які легко приготувати вдома
ВЕРШКОВО-ПОЛУНИЧНЕ МОРОЗИВО
Інгредієнти:
Полуниця – 300 г
Крохмаль – 1 ст. л.
Йогурт – 300 г.
Кокосова стружка – 1 ст. л.
Вершки – 50 мл.
Запікаємо полуницю, всипану крохмалем, упродовж 20 хв за температури 180°С. Потім до охолодженої ягоди додаємо несолодкого йогурту, кокосової стружки та вершків. Апетитного запаху смакоті додасть лимонна чи апельсинова цедра. Все це перетворюємо на пюре.
Викладаємо у формочки запечену полуницю та полуничне пюре. Залишаємо у морозильній камері на дві години. Насолоджуємося чудовим домашнім десертом!
Loading...