5 надпростих рецептів, що надихнуть приготувати морозиво вдома

Відкриваємо секрети смачного домашнього морозива.

Поділитися:

Певна річ, можна поласувати морозивом у якійсь затишній кав’ярні або ж купити прохолодну смакоту в крамниці. Однак, навчившись готувати його власноруч, переконаєтеся, що домашнє морозиво смакує по-особливому.

_

МОРОЗИВО В ПАНІРОВЦІ

Інгредієнти:

Вершки – 500 мл

Згущене молоко – 200 г

Екстракт ванілі – 1 ч. л.

Ягідний джем – 5 ст. л.

Печиво – 100 г

Кокосова стружка – 70 г

Чорний шоколад – 50 г

Деталі приготування цієї смакоти дивіться у відео. У результаті насолоджуватиметесь божественно смачними кульками морозива, всипаними крихтами шоколаду, печива або ароматною кокосовою стружкою.

Важливий момент щодо вершків – вони мають бути жирними, дуже холодними. Збивайте їх до 5 хвилин до помітної густоти, – радить Руслан Сенічкін.

ПОЛУНИЧНИЙ СОРБЕТ ІЗ М’ЯТОЮ

Інгредієнти:

Полуниця – 1 кг

Цукрова пудра – 2-5 ст. л.

Лимон – сік (1 шт.)

Бальзамік – 2 ст. л.

М’ята – кілька гілочок

Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Батьківщина цього смаколика – Туреччина. Там у спекотні дні люди пригощалися холодним напоєм, який звався щербет. А до Франції десерт потрапив у XVI ст., де до нього додавали алкоголь і подавали у вигляді морозива.

Для приготування десерту знадобляться спеціальні формочки, або звичайні стаканчики, та дерев’яні палички.

Якщо хочете, щоб сорбет вийшов повітряним, а морожениці не маєте, тоді моя вам порада – заморожуйте десерт у великому контейнері та кожні 20-30 хв помішуйте його дерев’яною або силіконовою лопаткою до повного замерзання, – радить фудблогер Едуард Насиров.

БАНАНОВЕ МОРОЗИВО

Інгредієнти:

Банан – 3 шт.

Молоко – 50 мл.

Шоколад, горіхи за смаком

Головний інгредієнт цього простого рецепту – заморожений банан. Додати до смакоти можна натертий шоколад та горіхи. Приготоване морозиво накладаємо у склянки та вкриваємо шоколадом.

До слова, замість банана можна використовувати будь-які улюблені ягоди або цитрусові.

СИРНЕ МОРОЗИВО

Інгредієнти:

Молоко – 5 ст. л.

Сирна солодка маса – 100 г

Жирний сир – 200 г

Молоко – 100 мл

Дрібка солі

Приготовану смачну масу накладаємо у склянки, потім вставляємо дерев’яні палички. Ставимо десерт відпочити до морозильної камери на 40-45 хв. Ось так ви станете творцем дуже ніжного сирного морозива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 освіжаючих десертів, які легко приготувати вдома

ВЕРШКОВО-ПОЛУНИЧНЕ МОРОЗИВО

Інгредієнти:

Полуниця – 300 г

Крохмаль – 1 ст. л.

Йогурт – 300 г.

Кокосова стружка – 1 ст. л.

Вершки – 50 мл.

Запікаємо полуницю, всипану крохмалем, упродовж 20 хв за температури 180°С. Потім до охолодженої ягоди додаємо несолодкого йогурту, кокосової стружки та вершків. Апетитного запаху смакоті додасть лимонна чи апельсинова цедра. Все це перетворюємо на пюре.

Викладаємо у формочки запечену полуницю та полуничне пюре. Залишаємо у морозильній камері на дві години. Насолоджуємося чудовим домашнім десертом!