5 освіжаючих десертів, які легко приготувати вдома

Божественні десерти, що зроблять ваше літо смачнішим і прохолоднішим.

Поділитися:

Морозиво – далеко не єдиний літній десерт. Тож пропонуємо добірку смаколиків, перед прохолодною спокусою яких буде важко встояти.

До слова, практично в кожному рецепті можете експериментувати з інгредієнтами, щоразу отримуючи новий цікавий смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів неймовірної випічки з ягодами

ПОЛУНИЧНИЙ СОРБЕТ ІЗ М’ЯТОЮ

Батьківщина цього смаколика – Туреччина. Там у спекотні дні люди пригощалися холодним напоєм, який звався щербет. А до Франції десерт потрапив у XVI ст., де до нього додавали алкоголь і подавали у вигляді морозива.

Приготування десерту може забрати від 3 до 6 годин, однак це того варте. Знадобляться спеціальні формочки, або звичайні стаканчики, та дерев’яні палички.

Інгредієнти:

Полуниця – 1 кг

Цукрова пудра – 2-5 ст. л.

Лимон – сік (1 шт.)

Бальзамік – 2 ст. л.

М’ята – кілька гілочок

Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Якщо хочете, щоб сорбет вийшов повітряним, а морожениці не маєте, тоді моя вам порада – заморожуйте десерт у великому контейнері та кожні 20-30 хв помішуйте його дерев’яною або силіконовою лопаткою до повного замерзання, – радить фудблогер Едуард Насиров.

 

ЙОГУРТОВИЙ ДЕСЕРТ

Лише декілька кроків – і можна смакувати холодним та корисним десертом. Беремо улюблений йогурт (в упаковці або виливаємо його у стаканчик) і вставляємо в нього дерев’яну паличку. Залишаємо десерт у морозильній камері на декілька годин. Опісля заморожений йогурт обережно витягуємо за паличку з упаковки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 освіжаючих коктейлів для літньої вечірки, які можна приготувати вдома

НІЖНИЙ БЛАНМАНЖЕ

Для приготування цього божественного французького десерту, варто використовувати сезонні ягоди, наприклад малину та смородину. Або ж давайте волю фантазії та готуйте бланманже з яблук, бананів, груш чи інших фруктів.

Охолоджуємо крем десерту впродовж 2-3 годин. Опісля викладаємо на нього ягідний соус і прикрашаємо духмяною м’ятою. Деталі приготування дізнавайтеся у відео.

Інгредієнти:

Кукурудзяний крохмаль – 40 г

Кокосове молоко – 400 мл

Цукор – 60 г

Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Кардамон за смаком

Лимон – 1 шт.

Ягоди – 400 г

Цукрова пудра – 1 ст. л.

Лимонний сік – 1 ч. л.

ВЕРШКОВА ПАНАКОТА

Панакота здавна вважалася стравою аристократів. Сьогодні її часто можна побачити в меню ресторанів. Однак смаколик можна з легкістю приготувати вдома.

Десерт має «відпочити» в холодильнику впродовж 4 годин. Опісля заливаємо смакоту пюре із заморожених ягід. За бажання до десерту можна додати мед, шоколад, варення тощо.

Інгредієнти:

Цедра лимона за смаком

Молоко – 200 мл

Вершки 30% - 500 мл

Цукор – 100 г

Ванільний цукор – ½ ч. л.

Желатин – 100 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати безалкогольний мохіто вдома

ЖЕЛЕ ІЗ ФРУКТОВИХ СОКІВ

Цей десерт відомий у всьому світі. Найпростіше його приготування – додати до солодкої суміші желатин, розчинити і залишити смакоту в холодильнику на певний час. Однак желе можна зробити більш вишуканим.

Спершу готуємо сік з улюблених фруктів, а також формочки-човники зі шкірки цитрусових (грейпфрута, апельсина, лимона). У такі «натуральні» формочки кладемо трохи улюблених ягід та м’якоть цитрусових.

Далі розчиняємо желатин у гарячій воді та доводимо до кипіння (12-15 грамів желатину на 500 мл води). Після того, як він охолоне, додаємо його до склянок із соком. Потім заливаємо рідиною формочки.

Коли ви розводите желатин, сік має бути або теплим, або кімнатної температури, – радить кулінар Руслан Сенічкін.

Залишаємо желе у холодильнику до 4 годин. Потім кожну ароматну формочку розрізаємо навпіл ножем, змоченим у воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягоди в несолодких стравах: 3 несподівані рецепти від Валентини Хамайко